Aretha Franklin, supranumită regina muzicii soul, a murit la 76 de ani

0
Aretha Franklin dispariție

Conform unei declarații oferită de publicista cântăreței, Gwendolyn Quinn: „cauza oficială a morții lui Franklin a fost un cancer pancreatic de tip neuroendocrin, în stadiu avansat, diagnostic confirmat de medicul oncolog al vedetei, dr. Philip Phillips de la institutul Karmanos” din Detroit.

Aretha Franklin a fost unul dintre cele mai longevive nume din istoria bogată a muzicii din Detroit și una dintre figurile culturale emblematice ale secolului al XX-lea. The Queen of Soul, după cum a fost încoronată în anii 1960, lasă o moștenire imensă de cântece clasice dintre care amintim „Respect”, „Baby I Love You”, „Angel”, „Think”, „Rock Steady”, „Bridge Over Water Troubled” și „Freeway of Love”.

Franklin s-a născut pe 25 martie 1942 în Memphis, Tennessee, și a lansat primul ei album, Songs of Faith, în 1956. A cântat de-a lungul timpului pentru președinți și lideri de renume și, cu toate că și-a câștigat o faimă internațională, a rămas totuși fidelă regiunii sale de origine. Vocea cântăreței de o forță unică, i-a adus acesteia 18 premii Grammy, iar Aretha fost inclusă în topul celor mai buni cântăreți ai tuturor timpurilor întocmit de revista Rolling Stone.

Franklin lucra la un album încă nelansat, ce include colaborări cu artiști precum Stevie Wonder, Elton John și Lionel Richie. În ianuarie 2018, un apropiat al cântăreței, Clive Davis, a confirmat că actrița Jennifer Hudson va intrepreta rolul Arethei într-o viitoare biografie a acesteia.

Citiți și: “David Bowie si metamorfozele sale iconice”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here