Arome rafinate

0
91
www.simionsebastian.ro

Despre schimbari recente in stabilirea meniului de nunta, cu Raluca Vasile, director executiv la Cortina Garden.

Atunci versus acum: In urma cu cativa ani, planificarea unei nunti presupunea alegerea dintre cateva variante clar stabilite (meniul A, B sau C). In prezent, din ce in ce mai multi oameni pun accent pe experiente unice, irepetabile. Isi doresc sa personalizeze cat mai mult fiecare aspect al evenimentului. Meniul ales nu este doar pentru a potoli foamea oaspetilor, ci devine un instrument care intregeste conceptul in aceeasi masura in care o fac decoratiunile sau muzica.

Idei fresh: Pentru nuntile in gradina, statiile de live cooking fac diferenta – putem prepara in fata invitatilor muschi de vita sau piept de rata, burgeri, preparate la protap. Lucram mereu cu baruri de salate, tarte facute in casa in combinatii ingenioase de ingrediente asociate cu cocktailuri fresh.

Desertul: Inclinam catre produse cu aspect homemade si ne ferim de premixuri, coloranti sau fondant. Cel mai popular element care vine sa confirme acest trend este tortul, care in proportie de 90% este solicitat in stilul naked, cel mult imbracat intr-un strat subtire de frisca si de cele mai multe ori decorat cu fructe si flori naturale.

O doza de extravaganta: Imi amintesc de o tarta-aperitiv pe care mirii au mancat-o impreuna la prima lor intalnire. Reteta a trebuit reconstituita dupa o fotografie veche facuta cu telefonul.

Exigente in 2018: Numarul mirilor care locuiesc in afara tarii si aleg sa faca nunta in Romania este in crestere de la an la an insa, fie ca vorbim despre romani sau locuitori ai altor tari, clientii au devenit mai exigenti ca in trecut, iar cerintele lor au devenit mai specifice in fiecare aspect al nuntii, inclusiv in zona mancarii. Observam un interes al mirilor din Romania pentru ceremoniile tipic occidentale si al mirilor din afara tarii pentru evenimentele autentic romanesti. Clientii din afara tarii pun accentul pe o calitate ridicata a ingredientelor, un plating reusit si aerisit in detrimentul farfuriilor indestulatoare atat de apreciate in nuntile clasice. De asemenea in ultimii ani incepem cu totii sa constientizam efectele devastatoare create de Food Waste. Aceasta grija speciala pentru a evita risipa de mancare este prezenta intr-o mai mare masura in cazul mirilor care traiesc in afara tarii.

Material publicat partial in numarul de aprilie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “The Party: Ovidiu Buta”!

Foto: Simion Sebastian (prin amabilitatea Cortina Garden)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here