Art meets Fashion: Manolo Blahnik și Colecția Wallace

0
Art meets Fashion: Manolo Blahnik la Colectia Wallace

În perioada 10 iunie – 1 septembrie 2019, lumea modei și a artei se întâlnesc într-o expoziție-eveniment la muzeul The Wallace Collection din Manchester Square în Londra, An Enquiring Mind: Manolo Blahnik at the Wallace Collection.

West Room, (c) The Wallace Collection

Expoziția este o oportunitate rară de a vedea o selecție personală de pantofi din arhiva privată a designerului Manolo Blahnik, expusă alături de capodoperele din Colecția Wallace (mobilă, porțelanuri, colecții private de tablouri ale pictorilor francezi ai secolului al XVIII-lea). Inițiativa aduce la un loc un icon și un model de excelență și măiestrie al designului contemporan și operele de artă din Colecția Wallace, care au reprezentat o inspirație pentru designeri și artiști încă de la deschiderea muzeului pentru public în 1900. Printre designerii care au găsit inspirație în muzeu de-a lungul carierei în modă se regăsește și Vivienne Westwood. Intrarea la muzeu este liberă.

Vizitatorii sunt purtați într-o călătorie prin imaginația lui Blahnik, începând cu teatrul și spectacolul specific Commediei dell’arte, moda inspirată de Spania nativă a designerului, stilul Rococo al secolului al XVIII-lea, dar și propria interpretare a designerului a ceea ce înseamnă să fii englez. Diversitatea creațiilor lui Blahnik este evidențiată, de la pantofii-prăjitură creați special pentru filmul Marie Antoinette al Sofiei Coppola, expuși aici alături de Leagănul lui Fragonard și Madame de Pompadour al lui Boucher, până la pantofii atent lucrați și înscrustați cu bijuterii, ce scot în evidență cutiile de aur și diamant din camera Boudoirului.

Pentru a celebra deschiderea expoziției „An Enquiring Mind: Manolo Blahnik at The Wallace Collection”, Harper’s Bazaar UK Collectors’ Edition i-a dedicat coperta din numărul de iunie 2019, ce a fost tipărită în tiraj limitat și poate fi achiziționată de pe www.wallacecollectionshop.org 

Foto credits: The Wallace Collection Press Room, Instagram Wallace Collection

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here