Arta lui Alex Israel pe eșarfele Louis Vuitton

0
Arta lui Alex Israel pe esarfele Louis Vuitton
Arta lui Alex Israel pe esarfele Louis Vuitton

Joi seară, la Los Angeles, cu ocazia vernisajului expoziției „Louis Vuitton X” care celebrează lunga istorie de colaborări artistice ale Casei, a fost lansată colecția de eșarfe creată de celebrul artist pop Alex Israel.

După legendarii Sol LeWitt, James Rosenquist, Andree Putman, Takashi Murakami, Richard Prince, Stephen Sprouse, Yayoi Kusama și multi alții, este rândul lui Alex Israel de a interpreta prin arta sa originala codurile Louis Vuitton. După ce a creat recent ambalajele parfumurilor Les Colognes Louis Vuitton și o geantă din seria Artycapucines, artistul american vine acum cu o colecție de 8 eșarfe, șaluri și pleduri din mătase și cașmir. Pentru designul lor, Alex Israel a lucrat cu motive desprinse din cele mai cunoscute lucrări ale lui: seriile de picturi Wave și Sky Backdrop, și recenta sculptură Desperado.

Eșarfele Wave sunt lucrate într-o tehnică inovativă de încrustare și matlasare, necesitând zeci de ore de lucru manual. O față a lor re-creează celebrele picturi ale lui Israel, fiind căptușite astfel încât să reprezinte cât mai bine textura „puffy” a lucrărilor originale, iar cealaltă față este imprimată cu iconicul Monogram. Israel a creat 4 combinații de culori pe care le-a transpus pe mai multe dimensiuni, una din ele fiind jumbo size, revoluționând astfel complet modul clasic de a purta o eșarfă.

Șalurile Sky Backdrop Monogram sunt realizate din mătase super-ușoară și cașmir și au ca motiv alte picturi emblematice ale artistului, cunoscuta serie Sky Backdrop. Ultima piesă a colecției este o bandană având imprimată pe una din fețe o scenă ludică din deșertul californian, în stilul pop caracteristic al artistului, cu mașini și cactuși, inspirată din sculptura din 2015, Desperado, iar cealaltă față are imprimat motivul Sky Backdrop suprapus peste monograma Louis Vuitton.

Începand de astăzi, colecția de eșarfe creată de Alex Israel va intra într-o serie limitată de magazine Louis Vuitton din lume, listele de așteptare fiind deja destul de lungi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here