Arta tânără: Ana Capsali, designer, 21 de ani

0
Arta tanara Ana Capsali

BAZAAR reunește unele dintre cele mai promițătoare talente. Cel de-al treilea episod al seriei îi este dedicat designerului Ana Capsali.

Și-a luat licența în Modă la UNArte în 2018, după trei ani de studiu care au inclus un Erasmus în Bologna. Colecția Plastification i-a adus premiul Best Young Designer în cadrul Galei Absolvenților. Jumătate din 2019 și-o va petrece în Milano, unde își continuă studiile cu un master.

O primă amintire legată de modă. De mică îmi sărea în ochi orice avea legătură cu moda. Mai concret, poate un fashion show de prin 2004, din fostul Hotel Sofitel, și un dicționar al modei în două volume mari, primit de ziua mea de la tata.

Ce fel de adolescentă ai fost? Răzvrătită, clar. Noroc cu părinții care m-au mai domolit, dar nu le-a fost chiar ușor.

Cel mai bun sfat vestimentar primit vreodată. „Develop your own signature style.”

O femeie al cărei stil ți se pare perfect. Străbunica mea, pentru că spărgea orice spațiu cu eleganța și feminitatea ei.

Un film care te-a marcat. Franca: Chaos and Creation, un documentar despre Franca Sozzani. Am înțeles cu adevărat ce înseamnă să transmiți un mesaj prin modă.

Piese vestimentare la care nu ai renunța niciodată. Pantalonii vintage cu talie înaltă și pense, dar și trenciurile lungi și oversized.

Is fashion art? Definitely! Aceeași cantitate de expresie artistică ce merge într-o pictură merge și într-o haină. Nu poți spune despre o piesă vestimentară că nu este artă doar pentru că are și scop utilitar, iar asta o spun și pentru că am un background de grafician căruia i-a plăcut să picteze.

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Arta tanara: Carla Fotea, 25 de ani, producatoare de film”!

Interviu realizat de Gabriela Pițurlea, Foto: Oltin Dogaru, Styling: Ina Borcea și Veronica Nojac, Makeup: Adina Vlad, Hairstyling: Diana Mogoș

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here