Arta tânără: Mădălina Stoica, actriță, 21 de ani

0
Arta tânără: Mădălina Stoica, actriță, 21 de ani
Mădălina poartă cămașă Sportmax, Max Mara, pantaloni H&M Studio SS19 și cercei H&M

BAZAAR reunește unele dintre cele mai promițătoare talente. Cel de-al patrulea episod al seriei îi este dedicat actriței Mădălina Stoica.

E în ultimul an de facultate la UNATC, unde va juca pe parcursul următoarelor luni în spectacolele de licență 12 oameni furioși și Metoda. O puteți vedea și la Teatrul Apollo111 în Taximetriști (regia Bogdan Theodor Olteanu).

Autori care te schimbă. Anul ăsta l-am descoperit pe Strindberg, care cred că-mi place mai tare decât îmi plăcea Cehov. La Strindberg e o tensiune dramatică prezentă peste tot, în fiecare scenă, în fiecare personaj, în fiecare replică a fiecărui personaj. M-am fixat cumva pe Alice din Dansul morții.

Despre spectacolul Taximetriști și raportarea la public. N-am realizat că e primul meu spectacol oficial pe o scenă dintr-un teatru până nu mi-a zis cineva. Mi-am dat seama că trebuie să învăț să joc pentru publicul care nu conține neapărat prieteni sau cunoștințe. Titieni, un prof de-al meu, a spus o chestie care mi s-a părut extrem de justă – că sunt două posibilități în momentul în care intri pe scenă: ori faci abstracție de public și ești doar în chestia ta, ori îi iei cu tine. La Taximetriști nu pot să fac abstracție de public.

Cel mai bun sfat primit de la părinți. Părinții mei sunt extrem de diferiți. Tata e foarte pragmatic și mama e foarte spirituală, așa că mama o să-mi spună „fă ce simți” și tata o să-mi spună „da, dar ai grijă și să …”. Mă simt de parcă sunt jumi-juma, ori extrem de rațională, ori extrem de irațională, dar niciodată pe linia de plutire.

Ce urmează după licență? În liceu mă enerva că există niște etape în viață și că lumea se duce la școală, după, la facultate, apoi urmează un job, familie, copii și cam asta e. Și mă gândeam că eu vreau să fiu chelneriță, ca să pot să-mi câștig banii de undeva, și doar să fac facultăți pe bandă rulantă. Încă nu exclud acest plan.

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Arta tânără: Ana Capsali, designer, 21 de ani”!

Interviu realizat de Gabriela Pițurlea, Foto: Oltin Dogaru, Styling: Ina Borcea și Veronica Nojac, Makeup: Adina Vlad, Hairstyling: Diana Mogoș

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here