Arta tânără: Valeria Stoica, cântăreață, 22 de ani

0
Valeria poartă bluză Cos și beretă din garderoba personală

BAZAAR reunește unele dintre cele mai promițătoare talente. Cel de-al doilea episod al seriei îi este dedicat cântăreței Valeria Stoica.

A copilărit în Nisporeni, în Republica Moldova, cântă la chitară de mică și cu vocea, din liceu. A studiat „regie și film” la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, dar muzica este fără îndoială cea care o împlinește și care îi ocupă timpul petrecut acum în mare parte în București.

Cum te simți când ai o chitară în brațe? Mă simt mai îndemânatică.

Relația ta cu natura. Natura este sursa mea inepuizabilă de inspirație, care o să existe mereu în piesele și videoclipurile mele. Este atât de pură și puternică și sensibilă totodată – exact ca un om.

Un regizor important pentru tine și în ce fel.

Roy Andersson mă inspiră. Filmele lui au o imagine impecabilă, iar el are un mod unic de a aborda problemele umanității, de cele mai multe ori sarcastic, absurd.

Valeria poartă rochie Mihaela Stoica și dresuri din garderoba personală

Povestea unuia dintre cântecele tale.

Era vară și îmi era dor. Din dor am deschis o carte cu poezii și am început să recit. Făceam schimb de versuri cu Nicu (care mai apoi a filmat clipul piesei). Dintr-odată, am auzit cuvântul „dafini”, care m-a pus pe gânduri, pentru că nu știam cum arată copacul. Am început să-l descriu, să mi-l imaginez, să caut istoria lui și să mă minunez de cât de fascinantă este natura cu tot cu creația ei. Am luat chitara și dintr-odată am început să cânt, în timp ce Nicu scria scenariul. Așa a ieșit piesa „Distanțe”.

Un lucru pe care l-ai învățat crescând în Republica Moldova.

M-am învățat să fac Rai din ce am.

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Arta tanara: Carla Fotea, 25 de ani, producatoare de film”!

Interviu realizat de Gabriela Pițurlea, Foto: Oltin Dogaru, Styling: Ina Borcea și Veronica Nojac, Makeup: Adina Vlad, Hairstyling: Diana Mogoș

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here