Balenciaga: 15 ani cu Nicolas Ghesquière

0

Vestea ca Nicolas Ghesquière a hotarat sa se desparta de casa Balenciaga, pentru care a creat timp de 15 ani, a luat prin surprindere lumea modei.

Ca in orice moment cand se intampla ceva neasteptat in moda, zvonurile devin aproape la fel de importante ca stirile, si exista deja o mica lista cu posibilii designeri care i-ar putea lua locul, tot felul de scenarii pentru viitorul lui Ghesquière si, bineinteles, multe presupuneri despre ce anume a putut provoca despartirea.

 

Pana cand stim mai multe, preferam sa ne uitam la dovezile palpabile ale istoriei scrise de Nicolas Ghesquière la Balenciaga, in perioada 1997-2012, si sa trecem in revista momentele cheie, ce ne-au provocat sa gandim si sa ne imbracam altfel.

Nicolas a adus Balenciaga inapoi pe harta modei, iar semnatura sa, liniile drepte si siluetele austere, s-a adaptat atat de bine cu spiritul initial al lui Cristobal Balenciaga, incat a creat o tinara si proaspata identitate.

Toamna Iarna 2000: Dupa trei sezoan de incalzire, Ghesquière a readus siluete puternice, bine conturate, ce au pus Balenciaga inapoi pe harta modei.

Toamna Iarna 2001: Un joc de structura si linii arhitecturale, ce i-au devenit semnatura, a dat tonul siluetelor puternice, pe care le vedem pe podiumuri si azi.

Primavara vara 2002: Inainte ca Isabel Marant sa readuca quilt-ul inapoi in moda  intr-un fel artistic, Nicolas a creat aceasta colectie de inspiratie etnica, folosind tehnici specifice mestesugarilor si imbinari din quilting.

Primavara vara 2003: Sportul a inspirat aceasta colectie, in cel mai sic mod posibil, iar rochiile body con de atunci, inca mai au reverberatii in podiumurile de azi.

Toamna Iarna 2006: Colectia de referinta, care a explorat obsesiile maestrului Cristobal Balenciga, introducand o silueta dura, dar foarte feminina si delicata.

Primavara vara 2007: Colectie care aduce viitorul, cu frumoase detalii din lumea Tron, intr-un sofisticat prezent.

Toamna Iarna 2007:- Toamna din 2007 a adus straturile si imbinari ingenioase, ce caracterizeaza inca mult din street style-ul de azi. Pantalonii cu turul cazut devin ultima declaratie de stil, mai ales combinati cu sacouri de o eleganta degajata.

Primavara vara 2008: Cea mai definitorie colectie, cand vine vorba de silueta si maniera de executie, rochiile inspirate de armura si imblanzite de imprimeuri cu flori pop art, sunt cele mai usor de recunoscut ca fiind ale lui.

Primavara vara 2011: Punkul devine sofisticat si urban in aceasta colectie a lui Nicolas, noi materiale si inovatii tehnologice creeaza jocuri de duritati si transparente relaxate.

Toamna Iarna 2012: Ploverele cu povesti sci-fi de anii ’70 ironice au facut furori printre style bloggeri, si descriu tinutele statement ale sezonului.

Primavara vara 2013: Colectia, care s-a dovedit a fi ultima lui pentru Balenciaga, a impresionat prin feminitatea cu taiaturi precise si readucerea atentiei asupra mijlocului dezgolit in cele mai flatante taieturi.

(foto: Style.com)

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here