Baletul straluceste in costume de designer

0

In timp ce la Londra Gareth Pugh a adus pe scena Royal Opera House costume sculpturale, la fel ca piesele din colectiile sale, gala de primavara a New York City Ballet a marcat noi intersectari intre lumea dansului si cea a modei prin costume ale designerilor de la J. Mendel si Rodarte si printr-o colaborare de efect cu Swarovski.

Gilles Mendel, de la J. Mendel, a desenat costumele pentru Mes Oiseaux, un balet nou de Peter Martins, inclus in recenta gala a New York City Ballet. Cunoscut pentru drapajele sale eterice si vaporoase, designerul a povestit pentru The Daily ca tranzitia de la moda la costume de dans nu a fost una usoara. Marc Happel, directorul de costume al companiei de dans, l-a ajutat sa ramana cu picioarele pe pamant, pentru ca rochiile lui sa poata pluti.

Schita de Gilles Mendel (foto: J.Mendel/Facebook) si designerul in atelier (foto: The Daily)

Mizand pe combinatiile de alb si negru si pe imprimeurile geometrice, surorile din spatele brandului Rodarte, Kate si Laura Mulleavy, au creat costumele pentru Two Hearts – debutul coregrafului Benjamin Millepied, sotul lui Natalie Portman, gazda onorifica a galei, si coregraful ei pentru filmul Black Swan, care a insemnat o alta colaborare cu Rodarte.

Foto din seara galei: Rodarte/Tumblr

Tot la New York, Marc Happel a colaborat cu Swarovski pentru crearea costumelor ce dau viata reinterpretarii baletului Symphony in C de George Balanchine. Stralucirea care le defineste, gratie accentelor decorative date de cristale, duce cu gandul chiar la titlul original al creatiei lui Balanchine, Le Palais de Cristal.

Foto: Nick Bentgen/Swarovski

Intr-un alt registru, unul marcat de proportii si forme sculpturale, se situeaza costumele moderne concepute de Gareth Pugh – un designer familiarizat cu miscarea si scena pentru ca a fost el insusi dansator – pentru Carbon Life, noua creatie a lui Wayne McGregor de la Opera londoneza.

Foto: Royal Opera House

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here