Bauhaus Revival: colectia pentru primavara/vara 2018 semnata de Ioana Ciolacu

0
Ioana Ciolacu Berlin Fashion Week 2017

Prezenta pentru al cincilea an consecutiv la Berlin Fashion Week, Ioana Ciolacu si-a dezvaluit colectia pentru primavara/vara 2018.

Ioana Ciolacu Berlin Fashion Week 2017

Muzele noilor piese au fost femeile iconice, dar prea putin cunoscute din spatele curentului Bauhaus (Anni Albers, Marianne Brandt, Gertrud Arndt), iar intreaga colectie sugereaza individualitate si putere, prin intermediul siluetelor proaspete, al stratificarilor neasteptate si al grafismelor imprimate pe anumite obiecte.

“Daca noua colectie ar avea un nume, acesta ar fi <<Women of Bauhaus>> – a nu se intelege ca m-am inspirat din curent, ci din conditia acestor femei care, desi nu au ramas iconice pentru el, au contribuit prin lucrari exemplare la definirea Bauhaus-ului, depasindu-si conditia de femei in arta/arhitectura in anii ‘20. Colectia poate fi privita ca o paralela intre naturalete, fluiditate si structura, intre feminitate si lume exclusiv masculina, iar toate aceste contraste au fost traduse in suprapuneri de transparente combinate cu elemente de tailoring. Iar bijuteriile Adelinei Petcan cu care au fost accesorizate piesele au venit sa intregeasca ideea colectiei mele, tocmai prin formele ample, structurale, dar si feminine” a explicat Ioana.

Ioana Ciolacu Berlin Fashion Week 2017

„Unul dintre avantajele de a crea cu un an inainte este tocmai faptul ca pot contribui la a contura ce se va purta” Ioana Ciolacu

Ioana Ciolacu a ales pentru aceasta colectie materiale lichide, texturale si grafice, precum matase si lana reciclata, mixate cu tricoturi de vara si tricotaje metalice pretioase. Sweatshirturile deconstruite, care sunt o piesa omniprezenta printre creatiile designerului, aduc o tusa contemporana intregii colectii.

Ioana Ciolacu Berlin Fashion Week 2017

Piesele nu sunt gandite neaparat in spiritul anumitor tendinte ce se anunta pentru 2018, ci mai degraba pentru a contribui la trasarea directiilor viitoare. “Sincer, foarte sincer, nu stiu care sunt tendintele pentru anul urmator. Faceam exercitiul acesta cand eram studenta, mergeam la targuri de moda si devoram orice catalog de tendinte, incercand sa tin minte pe de rost cat mai mult, pentru ca nu mi le permiteam. Apoi, mi-am dat seama ca unul dintre avantajele de a crea cu un an inainte este tocmai faptul ca pot contribui la a contura ce se va purta.”

Ioana Ciolacu Berlin Fashion Week 2017

“De la prima prezentare la Berlin Fashion Week, s-au intamplat multe schimbari in jurul brandului – am inceput sa devenim comercial activi prin deschiderea shop-ului online si aparand pe Moda Operandi. Am infiintat compania de care tine brandul, iar acum suntem si pe Farfetch. Dupa ascensiunea rapida in urma concursului Designer for Tomorrow, mi-am concentrat atentia in a creste usor si in a ma dezvolta pe orizontala, tocmai ca sa pot asimila boomul initial” ne-a marturisit Ioana Ciolacu.

Ioana Ciolacu Berlin Fashion Week 2017

Si chiar daca prefera sa se concentreze momentan pe planurile pentru viitorul apropiat (deschiderea showroom-ului la Bucuresti), Ioana Ciolacu viseaza sa intrerupa sirul aparitiilor la Berlin Fashion Week cu o prezenta la Saptamanile Modei din New York sau Londra.

Ioana Ciolacu Berlin Fashion Week 2017

Incepand cu primavara anului viitor, noile piese vor fi disponibile atat pe ioanaciolacu.com, cat si pe celelalte shop-uri partenere.

Cititi si: “Doing Well by Doing Good: Ioana Ciolacu”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here