BAZAAR Brides: de vorba cu Otilia Brailoiu, Otilia Brailoiu Atelier

0

BAZAAR traseaza momente-cheie din istoria brandului Otilia Brailoiu Atelier ce creeaza rochii de mireasa.

Am inceput lucrul in atelier… in februarie 2006, cu o rochie de mireasa care a fost si prima comanda. O buna prietena, care in prezent face parte din echipa noastra, a avut incredere in mine, desi eu nici nu stiam efectiv “cum sa incep”. In cele din urma a iesit bine, iar cand am participat la nunta, am fost extrem de emotionata. Au urmat 8 ani de lucru intens in atelier, intr-o discretie care de fel ma caracterizeaza, fara expunere, fara ambitii de consacrare, doar cu exercitiu concret pe cliente, tipologii, conformatii si caractere diferite. Fiecare dintre ele m-a provocat si stimulat artistic, estetic si emotional.

Inspiratia poate sa vina din orice te surprinde. Imi plac filmele vechi de epoca, in care costumele au tipare grandioase si o amplitutine deloc usor de obtinut. Ma atrag filmele clasice debordand de eleganta minimalista si atemporala, dar si filmele anilor 80-90 pentru atmosfera efervescenta si nonsalanta pe care o surprind. Si ma mai inspira Stephanie Seymour, in rolul de mireasa in “November Rain“. A fost fascinanta, uluitoare, spectaculoasa si totul fara niciun efort. Asta imi doresc sa transmita toate miresele mele, cu mine alaturi.

Directia estetica a rochiilor de mireasa pe care le creez este… romantica, feminina, boema, seducatoare, usor neconventionala, dar si aristocrata. Deloc dramatica. indrazneata, copilaroasa, asumata, curajoasa, inteligenta. Este un amestec de sentimente si emotii in simbioza cu inovatia materialelor, pe care mi le doresc “crescute” pe piele.

Nu-mi sta in fire sa raman pe “drumul stiut”. Chiar daca, sau poate mai ales, pentru ca, “fac mirese”. Si unul dintre reperele mele importante este actualitatea. Asta imi asigura exercitiul de imaginatie sau febra cautarii. Miresele asteapta mereu ceva nou, dar acest nou trebuie de fiecare data sa para traditional sau macar familiar. Imi plac foarte mult trenele, cu care as vrea sa ma joc, mi le imaginez ca pe o pereche de aripi uriase, cu care mireasa ar trebui sa simta in elementul ei, sa fie libera sa se miste fluid, lejer si totodata toate privirile sa fie asupra ei.

Cel mai apeciat model in 2016, a fost [surpriza!], o rochie de culoarea lavandei, o nuanta usor prafuita, cu aplicatii de dantela in tonuri de auriu si argintiu, ponderata la final cu flori mici albe. Amber este numele ei si se comanda inca, destul de mult si in 2017. Acest model ne-a confirmat faptul ca femeile din Romania, sunt asumate, curajoase, femei care isi imprima in tinuta inteligenta, spontaneitatea, curiozitatea si indrazneala de a arata ca sunt unice!

Ada poarta o rochie Otilia Brailoiu

Articol aparut in numarul de aprilie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Bazaar Brides: de vorba cu Madalina Tatomir Stan, Magnolia Atelier”!

Foto: Alex Galmeanu; Modele: Ada Matei si Vanesa Tiron/ One Models; Styling: Andrei Iovu si Ina Borcea; Makeup: Tania Cozma; Hairstyling: George Soare si Kinga Kore/ Tribute Salon

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here