Bazaar Brides: de vorba cu Veronica Zaharia, Parlor

0
veronica zaharia parlor bride

BAZAAR traseaza momentele-cheie din istoria unui brand romanesc care creeaza rochii de mireasa.

In 2010, in cadrul primei mele colectii… am creat si prima mea rochie de mireasa. Ulterior, am inceput sa primesc tot mai multe comenzi, pe aceasta zona si mi-am dezvoltat business-ul si-n aceasta directie. Initial, m-a motivat partea strict creativa, modul in care poti crea diverse piese fastuoase pe care le poti purta la evenimente importante. Mi se pare ca nici macar rochiile de gala nu-ti ofera aceasta libertate creativa pe care o ofera o rochie de mireasa.

In ultima colectie Bridal am definit stilul pieselor mele… printr-un hashtag #FreeTheBride. Mi se pare ca o rochie de mireasa pe langa pretiozitate trebuie sa fie si comoda, o rochie care nu te incorseteaza.

Imi place ca… nu se mai tine cont de regula de a purta alb ivoire. Miresele au inceput sa poarte culori pudrate: roz, bleu, lila, dar si nuante metalizate: argintiu, auriu.

Imi doresc ca… brandul meu sa ramana nisat. Nu visez la o productie de masa si nu-mi doresc sa fie prezent in galeriile comerciale din toata lumea. As vrea sa fie in cateva locuri atent selectionate, unde clientela apreciaza si piesele altfel.

In 2012, Dana Rogoz a purtat… una dintre rochiile mele la Premiile Gopo, iar acea rochie a devenit un hit. Si din acel moment mi se pare mie ca a inceput sa se contureze povestea Parlor pe piata. Iar apoi, in acelasi an, au avut loc si primele iesiri cu rochiile din tara, la targurile din New York, Londra si Paris.

Vreau sa lucrez in urmatoarele colectii de seara… cu blana artificiala si cu casmir, niste materiale cu care nu am mai experimentat pana acum, dar care ma atrag. Am lucrat si cu neoprenul, care nu este o alegere tocmai obisnuita pentru o rochie de mireasa, dar am zis ca ar merita introdus si intr-o astfel de colectie. Singurul lui dezavantaj este ca nu e un material all-season, iar majoritatea nuntilor se desfasoara in sezonul cald. Deci e mai degraba potrivit pentru o mireasa de octombrie.

Vanessa poarta o rochie Parlor si cercei Oliver Weber, B&B Collection

Articol aparut in numarul de aprilie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Bazaar Brides: de vorba cu Madalina Tatomir Stan, Magnolia Atelier”!

Foto: Alex Galmeanu; Modele: Ada Matei si Vanesa Tiron/ One Models; Styling: Andrei Iovu si Ina Borcea; Makeup: Tania Cozma; Hairstyling: George Soare si Kinga Kore/ Tribute Salon

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here