BAZAAR recomanda: „La traviata” la Opera Nationala

0

Aurelia Florian si Ioan Hotea, in premiera „La traviata”

Pentru a deschide stagiunea 2014-2015, intr-o sala de spectacole reconditionata de la acustica pana la detalii arhitecturale, Opera a ales „La traviata”, intr-o productie cu totul noua. Rolurile principale sunt interpretate de sopranele Aurelia Florian si Siphiwe McKenzie (Violetta Valery), tenorii Ioan Hotea si Lucian Corchis (Alfredo Germont) si baritonii Ionut Pascu si Iordache Basalic (Giorgio Germont).

Povestea celebrei curtezane Marie Duplessis este transpusa din Parisul lui 1700 in cel al anilor 1950. „Cui ii mai pasa de un scandal sexual in 2014? Cred ca sfarsitul anilor ’50 a fost ultima perioada din secolul al XX-lea cand, din cauza persistentei unui anumit conservatorism, subiectul avea potential de scandal”, a explicat regizorul Paul Curran la conferinta de presa a spectacolului. „I-am incurajat pe artisti sa reexamineze o opera care se joaca in acest teatru la fel de cativa zeci de ani (…) Am vrut sa le ofer o viziune noua asupra unui prieten vechi”, a mai spus el.

In crearea costumelor, scenograful Gary McCann s-a inspirat din fotografiile lui Cecil Beaton si din creatiile unor designeri ca Jacques Fath, Charles James si Christian Dior.

Echipa de creatie internationala a spectacolului este completata de dirijorul Alexander Prior și lighting designerul Paul Hackenmueller.

Dar capul de afis in seara premierei a fost o soprana romana, Aurelia Florian, aflata de cativa ani intr-o continua asceniune pe scene importante ale lumii. Aurelia Florian „este, categoric, un star mondial de prim rang”, potrivit regizorului. El a adaugat: „Un lucru asupra caruia am insistat cand am acceptat proiectul a fost ca in rolurile principale sa fie artisti romani de talie internationala, pentru ca este vorba despre deschiderea stagiunii, intr-o sala reconditionata  – un motiv sa celebram artistii romani!”.

Foto: Opera Nationala Bucuresti

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here