BAZAAR recomanda: 3 expozitii de vazut acum

0

Lucrari de Christian Paraschiv si Adrian Dan (re)citite in jurul ideii de corp si instalatii despre putere si dorinta pornind de la personajul Maruca Cantacuzino Enescu – le puteti vedea in trei dintre cele mai bune expozitii ale iernii, deschise inca la Bucuresti sau Timisoara.

@Eastwards Prospectus (Bucuresti)

AlexNelu_EastwardsProspectus_ChristianParaschiv_IMG_1080

Convulsion Ltd.: Christian Paraschiv. Foto: Alex Nelu. Sursa foto: Eastwards Prospectus

Christian Paraschiv are o opera prolifica, atat in etapa sa romaneasca (e unul dintre artistii reprezentativi ai generatiei ’80), cat si in cea franceza (de 30 de ani locuieste la Paris), dar expozitia ce ocupa intregul etaj al galeriei e construita in jurul unui singur aspect, extrem de sugestiv: explorarea corpului. Durere, umor si autoexploatare sunt elementele care compun firul rosu al expozitiei, fie ca-i vorba despre fotografii, obiecte, video sau experimente de BioArta. La subsol, Convulsion Ltd. (curatori: Kilobase Bucharest si Sandra Demetrescu) se continua cu lucrari recente ale unor artisti mai tineri –  Franco Ariaudo, Simon Asencio, Irina Bujor, Farid Fairuz, Geumhyung Jeong, Thomas Thwaites – pentru care reflectia asupra corpului e, de asemenea, importanta. Recomandarea noastra e sa va rezervati un sfert de ora pentru a vedea integral lucrarea video a lui Thwaites, pe tema experimentarii alteritatii – The man who wanted to be a goat.

alexnelu_eastwardsprospectus_reproductions_IMG_7533

Christian Paraschiv, Nomos, tehnica mixta. Courtesy Eastwards Prospectus

AlexNelu_EastwardsProspectus_Kilobase_IMG_1385

Thomas Thwaites, The man who wanted to be a goat, video. Foto: Alex Nelu. Sursa foto: Eastwards Prospectus

@Suprainfinit Gallery (Bucuresti)

Adrian Dan_Suprainfinit

Adrian Dan, Muscle B(reach). Sursa foto: Suprainfinit Gallery

Benzile kinesiologice au migrat din zona accesoriilor sport (sunt, se pare, solutia preferata a lui David Beckham pentru a reduce durerea) in cea a accesoriilor fashion (poate ca le-ati vazut in show-ul Alexander Wang x H&M din 2014 sau in fotografii recente de street style), iar acum devin materie de lucru pentru Adrian Dan, un artist in varsta de 31 de ani, care locuieste la Londra si Bucuresti. Similar, hidrotransferul este o tehnica de vopsire folosita mai ales in tuningul de masini, dar efectul sau pe pielea umana poate fi la fel de interesant. Expozitia Muscle B(r)each pune in lumina ideile de fragmentare a corpului, de a doua piele ambivalenta, de regenerare si fetisizare.

Adrian Dan_Suprainfinit Gallery

Adrian Dan, Muscle B(reach). Sursa foto: Suprainfinit Gallery

@Galeria Calina (Timisoara)

11. Apparatus 22 - - Trinity, Triangle, Threesome 3

Apparatus 22, Trinity, Triangle, Threesomeinstalatie (textile, metal, stative de lemn). Courtesy of the artists

Povestea unei printese inteligente, histrionice, cu un destin aventuros si o viata amoroasa impanata de scandaluri, Maruca Cantacuzino Enescu, este pentru colectivul artistic Apparatus 22 punctul de pornire al unei serii de instalatii (curator: Liviana Dan) ce vorbesc despre putere si dorinta. In expozitia An Archive of Longings (chapter 1), veti gasi intrebari despre politica, muzica, sex, un demers critic si un dramatism ce are toate sansele sa va captiveze (si sa va aduca aminte de backgroundul acestor artisti care au lucrat pentru labelul de moda Rozalb de Mura pana in 2010). Pregatiti-va pentru textile vintage opulente, folosite ca baza pentru seria Still Life de neo-naturi moarte, paiete stralucitoare intr-un lightbox intitulat Vanity Mirror (Family Portrait) si aur lichefiat ce amplifica misterul instalatiei Trinity, Triangle, Threesome.

20. Apparatus 22 - Vanity Mirror_1

Apparatus 22, Vanity Mirror (Family Portrait)lightbox, 3 parti. Courtesy of the artists

5. Apparatus 22 - Still Life series n

Apparatus 22, Still Life (1), (2) si (3)instalatie pictura (textile, vopsea acrilica si vopsea UV, neon). Courtesy of the artists

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here