BAZAAR recomanda: Art Safari

0


Foto: Art Safari

Un nou eveniment, inedit pentru Bucuresti, Art Safari (22-15 mai) aduce in inima orasului o panorama a artei romanesti, de la cea de patrimoniu la nume de referinta din arta contemporana. Modelul este cel al Pavilioanelor de Arta din capitalele europene. Veti putea vedea peste 1.000 de opere de arta de patrimoniu si contemporana si asista la dezbateri despre piata de arta.

Stefan Caltia, Arlechin

Ce ar trebui sa stiti:
  • In structura temporara instalata vizavi de Palatul Regal, al carei arhitect este renumitul Dorin Stefan, veti gasi spatii ale expozantilor – in total, circa 100 de galerii, muzee si institutii culturale, majoritar romanesti, dar si din Austria, Italia, Germania, Franta –, alaturi de restaurant, cafenea si spatii pentru conferinte.  Asteptati-va la un spatiu luminos, „fara covor rosu”, dupa cum precizeaza Dorin Stefan, intrucat conceptul de baza a fost unul de coborare a artei in strada, nu de intrare a sa triumfalista.
  • In partea stanga a Pavilionului sunt grupate cele zece muzee si institutii culturale care participa la eveniment. Nu ratati lucrarile Grupului Sigma, construit in jurul artistilor Stefan Bertalan si Constantin Flondor si avand interdisciplinaritatea printre principiile de lucru. Le veti gasi expuse de Muzeul de Arta din Timisoara. O serie de lucrari Ion Tuculescu sunt aduse de Muzeul din Craiova, in timp ce o expozitie dedicata Balcicului, incluzand lucrări ale unor pictori ca Henri Catargi si Jean Alexandru Steriadi, poate fi vazuta datorita Muzeului de Arta din Constanta.

Stefan Bertalan, Demonul lui Maxwell

  • Una dintre cele sase sectiuni ale evenimentului, cea dedicata galeriilor de arta contemporana, aduce in prim-plan nume precum Stefan Caltia, pe care il veti intalni in spatiul Galeriei Posibile,  Francisc Chiuariu si Sorin Ilfoveanu la Galeria AnnArt, Peter Jecza la Galeria Jecza din Timisoara si Alexandru Radvan la Anaid Art Gallery. Toate aceste galerii se regasesc in partea dreapta a pavilionului. Tot acolo Artmark a realizat expozitia „Cele mai frumoase nuduri din pictura romaneasca”.
  • Lectori din 11 tari vin la eveniment pentru o serie de mese rotunde pe teme precum arta contemporana est-europeana si colectionarii de arta. Despre „avangarda romaneasca – arta internationala” veti putea dialoga cu Doina Lemny, cercetator la Centrul Pompidou si expert in opera lui Brancusi, si Adrian Notz,  directorul Cabaret Voltaire din Zurich. Programul pe zile si ore pentru aceste dezbateri este disponibil aici.
  • Din program fac parte si lansari de carte si albume de Cosmin Nasui, Pavel Susara, Ioana Ciocan si Susan Sontag, precum si screenings si Q&A-uri cu artistii Teodor Graur, Calin Dan si Ion Grigorescu.

Alexandru Radvan, Sfanta Dorothea

  • Art Safari este deschis zilnic  intre orele 12:00 si 20:00, cu exceptia zilei de 23 mai (Noaptea Alba a Galeriilor), cand va ramane deschis pana la 02:00 noaptea, si a celei de 25 mai, cand se va inchide mai devreme, la 18:00. De Noaptea Alba a Galeriilor nu ratati concertul DJ Electric Brother.
  • Achizitionarea biletelor se poate face direct de la receptia Pavilionului Art Safari sau prin www.myticket.ro, din reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Eminescu, agentia Salii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti 5) si oficiile postale din Bucuresti si judetul Ilfov.
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here