BAZAAR recomanda: Expozitia Art & Fashion for Education

0

Multi adolescenti cu abilitati deosebite risca sa nu atinga performantele corespunzatoare inteligentei si talentului lor sau sa paraseasca sistemul educational din lipsa de bani. Art & Fashion for Education isi propune sa stranga fonduri pentru achizitia de calculatoare ce vor fi donate acestor adolescenti.

Proiectul este initiat si curatoriat de echipa Pavilion – Razvan Ion, Eugen Radescu si Gergő Horváth – si Bucharest Biennale. Acestia au invitat o serie de designeri sa creeze cate o piesa vestimentara inspirata dintr-o lucrare de arta. Participa unii dintre cei mai apreciati designeri din Romania: Smaranda Almasan, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Ioana Ciolacu, Andrei Dudau, Razvan Firea, Olah Gyárfás, Adelina Ivan, Irina Marinescu, Marina Moldovan, Sabina Pop, Lucian Rusu si Carmen Secareanu. Iar printre artistii alesi ca sursa de inspiratie se afla Maya Lin, Gottfried Helnwein, Antony Gormley, Apichatpong Weerasethakul, Tamara Łempicka, Cy Twombly, Mircea Suciu, Joseph Kosuth, Ben Vautier si Mike Kelley.

Curatorii lucreaza direct cu designerii pentru a crea o expozitie unica, fara precedent in Romania. O puteti vedea intre 14 mai si 12 iunie, la Atelier 030202 (str. Sfanta Vineri nr. 11).

Atat echipa proiectului, cat si designerii lucreaza pro bono pentru acest eveniment. Selectia adolescentilor beneficiari se va face cu ajutorul Fundatiei Noi Orizonturi.

Dupa Bucuresti, expozitia va fi deschisa la Muzeul de Arta din Timisoara (25 iunie – 17 iulie) si Muzeul National de Arta din Cluj (3 septembrie – 16 septembrie). Pana atunci, ne vedem la Atelier 030202!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here