BAZAAR at Work: Leading Ladies (2)

0

Doina Cepalis_copyright Oltin Dogaru pentru Harper's BAZAAR

Fotografie de Oltin Dogaru

Makeup: Simina Brădeanu. Hairstyling: Adonis Enache

Doina Cepalis, Te-Rox

Pe scurt, care a fost drumul urmat în carieră? Dacă ar fi să sintetizez traiectoria mea antreprenorială, aș spune: retail, textile și automotive, iar între, puțină agricultură. Am început în 1994 într-o companie de vânzări de produse alimentare. După șase ani, mi-am impus o nouă provocare: industria textilă, cu o companie care producea fire naturale, ţesături şi, în final, confecţii în sistem lohn. În acest domeniu, criza din 2006 a distrus totul. Pornind de la zero, am transformat filatura într-o fabrică ce produce componente pentru scaune auto pentru copii. Acum suntem primii în Europa, exportăm în peste 50 de ţări, iar anul trecut am avut o cifră de afaceri de 25 milioane de euro.

Un sfat profesional pe care l-ai considerat valoros: Să abordez munca de antreprenoriat ca pe un proces de creaţie. În export, ca să intri tu, altcineva trebuie să iasă de pe piaţă. Există învinşi şi învingători, iar piaţa nu se dilată.
Manageri sau antreprenori care te inspiră: Mircea Tudor, antrepenorul anului. El a dat o şansă cercetării din România şi pentru munca sa a obţinut premii în inventică și recunoaștere internațională.

Highlight-urile profesionale din 2015: Am fost nominalizată ca antreprenorul anului în competiţia EY Entrepreneur of the Year. Din România s-au selectat şase şi toţi vom merge la finala de la Monte Carlo.

Ce ți-ai propus pentru 2016? Creşterea agenţiei de turism din cadrul grupului, specializată în turism de business, pe care am dezvoltat-o pornind de la nevoile partenerilor noştri de afaceri.

Stilul personal la birou: Relaxat şi feminin, nu foarte formal. Prefer rochiile, însă, atunci când merg în fabrică, optez pentru pantaloni negri.

În topul preferințelor…

…branduri de modă: Moschino, Chanel, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Balmain.

…geanta de zi: Chanel şi Dior, modelele clasice.

…antrenamentul sau sportul preferat: Alergat.

…modul de a te relaxa după birou sau în weekend: Tratamente cosmetice, în special de la Babor, şi călătoriile. Noua destinaţie preferată este în Franţa, la Talloires, îmi place să stau la Auberge du Père Bise.

…parfumul: Juliette Has a Gun.

…restaurant pentru business lunch: Casa di David.

Interviu realizat de Anda Brîndușă pentru ediția Harper’s BAZAAR martie-aprilie 2016. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here