BAZAAR at Work: Leading Ladies (4)

0

Julia Kristensen_copyright Oltin Dogaru pentru Harper's BAZAAR

Fotografie de Oltin Dogaru

Makeup: Simina Brădeanu. Hairstyling: Adonis Enache

Julia Kristensen, Casa Frumoasă

Pe scurt, care a fost drumul urmat în carieră? În retail am debutat în 1996, cu deschiderea magazinului Scabal. La acea vreme, în România, bărbații erau mai dispuși să cheltuiască pe o mașină sau pe alte bunuri decât pe costume made to measure. În primii patru-cinci ani, businessul n-a fost foarte interesant ca profit, dar era interesant în sine. Când lucrezi cu un vârf din domeniu, întotdeauna este interesant și am învățat enorm. Casa Frumoasă a fost o evoluție firească. Am deschis întâi magazinul de la Marriott, pentru bărbați, urmat de cel de la Radisson.

Cheia succesului: Buyingul. Când am restructurat magazinul de la Radisson, acum doi ani, având în vedere nivelul brandurilor pe care le aveam deja și pe care nu voiam să le pierdem, precum Loro Piana sau Salvatore Ferragamo, am selectat noile branduri pe o direcție anume: fashionable, destul de minimalistă, cu materiale avangardiste. Așa am ajuns să avem Joseph, No. 21, care are un succes răsunător și în străinătate, MSGM etc. Începând cu sezonul de primăvară o să aducem, printre noutăți, Mother of Pearl și Sophie Hulme, iar mai târziu – Self-Portrait.

Principala așteptare de la echipa cu care lucrezi: Să învețe ceva nou în fiecare zi. Pe termen lung, business rentabil înseamnă să educi clienții. Iar moda nu-i un domeniu care se învață ușor, pentru că există mereu o avalanșă de informații noi. Din punctul meu de vedere, dacă nu vindem anumite piese „dificile“, sofisticate, înseamnă că angajații trebuie să fie și mai bine pregătiți.

Țintă pentry 2016: Vom mări magazinul de la Radisson cu încă o vitrină și vom aduce Marc Cain la stradă. Iar la Marriott vom reface total magazinul, cu branduri fashion.

Cum ți-ai descrie stilul vestimentar la birou? Am un stil de viață foarte dinamic – mă mișc mult în magazine, am întâlniri –, de aceea prefer o cămașă albă și jeanși. Iubesc denimul și orice cămașă albă, fie ea simplă sau cu diverse aplicații ori accesorii pe care le adaug eu.

Pasiune extra-job: Designul de interior. A început să mă pasioneze când locuiam în Danemarca, acum 25-30 de ani.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here