BAZAAR at Work: Leading Ladies (5)

0

Madeleine Florescu_copyright Oltin Dogaru pentru Harper's BAZAAR

Fotografie de Oltin Dogaru

Madeleine Florescu, Madison Perfumery

Pe scurt, care a fost drumul urmat în carieră? Am plecat din România la 14 ani, imediat după 1989. M-am format profesional la New York, muncind de la 16 ani în beauty – am început în department stores, la Saks Fifth Avenue, unde nu aveam salariu, ci doar comision, am ajuns apoi să lucrez pentru brandul japonez Kanebo şi am avansat până la poziţia de director de vânzări pentru teritoriul american. Am studiat International Business şi Fashion Buying and Merchandising la Fashion Institute of Technology. Toată această experienţă şi contactele internaţionale sunt esenţa Madison.

Partea cea mai rewarding din ceea ce faci: Faptul că am construit o marcă, un concept respectabil în retailul de lux, care a demonstrat că e de succes şi în alte pieţe, diferite şi chiar exotice: Budapesta şi Reykjavik.

Lecție importantă de business învățată în decursul timpului: Că, oricât de multă experienţă ai avea, niciodată nu poţi fi sigur pe modul în care piaţa va reacţiona. Cine crede că înţelege pe deplin clientul de lux, să vină o săptămână la Madison!

Manageri sau antreprenori care te inspiră: Kilian Hennessy: a construit un brand mare în industria de lux, de unul singur, luptându-se cu giganţi şi neputându-şi folosi numele de familie.

Ce ți-ar plăcea să faci mai bine în carieră? Să petrec şi mai mult timp pe selling floor, cu clienţii şi echipa.

În topul preferințelor…

…branduri de modă: Ann Demeulemeester este my all time favorite de prin 1998. Apoi Lilian Driessen, Jil Sander, Lost&Found, Rick Owens, Céline, Bottega Veneta, Dries Van Noten, Ports 1961.

…antrenament sau sport: Alerg în Herăstrău cu Marocco, Yorkshire Terrier-ul nostru.

…mod de a te relaxa după o zi de muncă sau în weekend: Îmi place foarte mult să găzduiesc dinner parties acasă la Bucureşti sau la casa de vacanţă din Vama Veche.

…parfum: Enigma de la Roja Dove şi Amber Oud de la Kilian pentru seară, Liquid Night de la A Lab on Fire pentru o zi casual şi Eau Profonde de la Thirdman ca un must layer de zi cu zi. Când vreau să şochez, port Hindu Grass de la Nasomatto.

Interviu realizat de Anda Brîndușă pentru ediția Harper’s BAZAAR martie-aprilie 2016.  

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here