Best beauty la Săptămâna Haute Couture de la Paris

0
Valentino Haute Couture SS19

Săptămâna Haute Couture s-a încheiat și am așteptat acest moment ca să pot face o selecție a celor mai spectaculoase look-uri, convinsă că, până în ultima zi, designerii, makeup artiștii și hairstiliștii se vor întrece pe ei înșiși. Nu m-am înșelat.

Christian Dior Haute Couture SS19

De la sofisticatul machiaj inspirat de cel al clovnilor, creat cu ajutorul unui liner negru de la Dior (look orchestrat de Peter Philips), la coafurile îndrăznețe de la Chanel (unde Sam McKnight s-a inspirat din stilul secolului al XVIII-lea, cu un twist al anilor ’80 – mai exact look-ul lui David Bowie), până la genele supradimensionate de la Valentino, unde Pat McGrath a transformat modele pe val precum Kaia Gerber, Vitto Ceretti sau pe veterana Natalia Vodianova în păsări ale Paradisului, fiecare dintre versiuni a demonstrat încă o dată măiestria și creativitatea până în cele mai mici detalii a celor implicați.

Chanel Haute Couture SS19

Glitter și flori naturale

Nu putem uita look-ul creat de Val Garland pentru Giambattista Valli în sezonul de toamnă-iarnă 2018-2019, când câteva modele din show au defilat cu întregul chip acoperit de glitter.

Givenchy Haute Couture SS19
Givenchy Haute Couture SS19

De această dată, Pat McGrath a creat, pentru Givenchy, un machiaj sub forma unei măști de glitter ce a adus un touch futuristic. Nu toate modelele au purtat acest look, în cazul unora dintre ele (precum Kaia Gerber) optându-se pentru un machiaj luminos, natural, cu accente marcate de highlighter.

Alexis Mabille Haute Couture SS19

Cu greu ne-am putut lua ochii de la look-ul creat pentru Alexis Mabille, inspirat din machiajele anilor ’80. Modelele au purtat pe chip și în păr flori naturale multicolore, presate ușor.

Less is more

Iris Van Herpen Haute Couture SS19
Antonio Grimaldi Haute Couture SS19

Haute Couture nu înseamnă neapărat extravagant sau opulent. Câteva case importante au ales machiaje și coafuri foarte simple, precum Iris Van Herpen, cu un aspect natural, marcat doar de o tușă de culoare la baza bretonului sau precum Antonio Grimaldi, unde accesoriile prețioase sub forma unor măști de ochi au ținut loc de orice alt artificiu de machiaj. Sub același principiu “less is more”, la Giambattista Valli modelele au defilat cu un ten precum sticla, efect creat prin aplicarea unor produse cu pigmenți ce reflectă lumina și cozi groase de eyeliner.

Giambattista Valli Haute Couture SS19

Foto: Imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here