Best looks: Gucci toamna-iarna 2013

0

Siluete couture, cu un mesaj secundar subversiv. Forme elegante, puse in valoare de materialele luxoase, specifice casei, si de accesoriile inspirate din estetica fetisista a artistului britanic Allen Jones. Colectia Gucci toamna-iarna 2013, prezentata in prima zi a Saptamanii Modei de la Milano, a fost un masterclass in „feminitate primejdioasa” – formula prin care directorul de creatie, Frida Giannini, sintetizeaza spiritul acestei colectii.

Trei dintre lookurile preferate ale Fridei Giannini din colectia Gucci toamna-iarna 2013 

Rochiile ce urmeaza liniile corpului si fustele-creion cu talie inalta si lungime pana sub genunchi au dat tonul unei colectii ladylike. Singurul imprumut din garderoba masculina? Mantoul oversized. Accente ireverentioase au desavarsit fiecare look in parte: de la manusi la tricouri din piele si piton. Gratie materialelor (pe langa piele si piton s-au remarcat astrahanul, matasea, dantela si pielea lacuita), toate piesele au un caracter pretios – si mai evident cand in scena au intrat tinutele de seara. Primele pe catwalk au fost cele negre, urmate de o explozie de culoare: satin si broderii cu pene, tinte si paiete, pentru un efect final aflat la intersectia dintre punk si couture.

 „Femeia Gucci seduce prin feminitatea ei primejdioasa. Este puternica, dar sexy, definindu-si disciplina prin vicii de femme fatale” – FRIDA GIANNINI.

Aceste note de femme fatale au fost vizibile cu precadere in accesorii, realizate din piele lucioasa si materiale exotice. Botinele, cizmele si sandalele au avut, toate, tocuri inalte. Bratarile-catusa din piele, care au accesorizat tinutele de zi, au fost inlocuite cu variante ornamentate cu pietre colorate in aceleasi nuante ca ale broderiilor rochiilor, in cazul tinutelor de seara. Gentile, cu forme riguroase, au capatat o tenta retro prin incuietorile inspirate de gentile de voiaj produse de legendara casa de-a lungul timpului.

[click pe oricare dintre imagini pentru a deschide galeria]

Foto: Prin bunavointa Gucci

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here