Beyoncé, mai mult decât un POP ICON

0
test

În ediția de septembrie 2021 a revistei Harper’s Bazaar, o vom avea pe copertă pe Beyoncé.

Artista a împlinit 40 de ani, dar simte că este la începutul vieții, din multe puncte de vedere. Și asta nu mă miră. Felul în care a transformat-o industria, precum și lecțiile pe care le-a învățat, au făcut-o să regândească toată devenirea ei ca artistă, și, mai ales, ca femeie.

Mai jos, câteva fragmente din interviul care va fi publicat în toate edițiile Harper’s Bazaar din lume. În România, revista apare la sfârșitul lunii august.

Despre schimbările din lumea celebrităților și despre cum să-ți protejezi viața interioară:

„De-a lungul carierei mele, am ținut să delimitez cât mai precis viața de scenă de cea personală. Familia și prietenii mei uită complet câteodată de partea aceea din mine care reprezintă bestia pe stiletto, până nu-și amintesc asta văzându-mă la vreun show. Este foarte ușor să te pierzi pe tine în industria asta, te suge de viață și de energie, apoi te scuipă afară.

Am văzut-o de nenumărate ori și nu numai cu staruri, dar și cu producători, regizori, directori etc. Industria asta nu-i pentru oricine. Înainte să încep mi-am jurat că voi urma această carieră numai dacă stima mea de sine nu va depinde doar de succesul de vedetă. Și m-am înconjurat de oameni sinceri pe care îi admir, care au propria lor viață și propriile visuri și nu depind de mine.

Oameni de la care am ce învăța, alături de care pot să cresc și vice versa. În businessul ăsta propria ta viața nu-ți mai aparține decât dacă te lupți pentru ea. Iar eu m-am luptat ca să-mi păstrez sănătatea mintală și intimitatea, pentru că de ele depindea calitatea vieții mele. O mare parte din mine este rezervat doar oamenilor pe care-i iubesc și în care am încredere.”

Despre inspirația care a stat la baza noii colecții IVY PARK:

„Colecția asta este un melanj între copilăria mea texană și un strop de istorie a Americii. Când eram mică mergeam în fiecare an la rodeo-ul din Houston. Era o experiență fascinantă, diversă și multiculturală, în care se regăsea ceva pentru fiecare membru al familiei, fie că vorbim de show-urile grozave, fie de copănelele pane sau Houston-style fried Snickers.”

Despre modul în care au influențat-o femeile din viața ei:

„Cele mai apropiate prietene ale mele sunt femei extraordinare care conduc companii, sunt antreprenoare, mame, soții, plus familia. Kelly (Rowland) și Michelle (Williams) sunt în continuare cele mai bune prietene ale mele. Sunt atrasă de femei puternice, ancorate în realitate, precum incredibila mea soră Solange. E plină de înțelepciune și cea mai tare tipă pe care o cunosc.”

„Am asistat la modul în care mama le îngrijea și le vindeca pe toate acele femei din salon, nu doar făcându-le să arate și să se simtă frumoase, ci vorbind cu ele, ascultându-le, conectându-se cu ele. Am observat ce legătura emoțională puternică au femeile de culoare cu părul, cu frumusețea lor. Industria de înfrumusețare nu înțelege întotdeauna emoțiile astea, necesitățile noastre.

Vreau să creez o comunitate în care femei de toate rasele să poată comunica, să facă schimb de asemenea experiențe, astfel încât să ne putem susține reciproc, să putem avea grijă unele de altele. Vreau să le ofer femeilor un spațiu în care să-și simtă propria valoare și în care să-și poată spune poveștile. Asta înseamnă putere.”

Despre felul în care are grijă de ea:

„Cred că, asemeni multor femei, am simțit și eu presiunea de a fi coloana vertebrală a familiei și a companiei și n-am realizat ce urmări poate avea asta asupra sănătății mele fizice și psihice. N-am avut mereu grijă de mine. Mai bine de jumătate din viață m-am luptat cu insomnia din cauza turneelor.”

„Mai demult petreceam mult timp ținând diete, crezând în mod eronat că a avea grijă de mine înseamnă a face exerciții și a fi obsedată de corpul meu. Dar sănătatea, dispoziția în care mă trezesc dimineața, pacea din suflet, de câte ori pe zi îmi vine să zâmbesc, cu ce-mi hrănesc spiritul și corpul – toate astea sunt și ele lucuri care denotă că am grijă de mine. Sănătatea mintală face și ea parte din grija de sine.

Învăț să sparg acest ciclu de neglijare a sănătății, concentrându-mi energia asupra corpului și observând orice semn, cât de subtil, pe care mi-l transmite. Corpul ne spune tot ce trebuie să știm, dar eu a trebuit mai întâi să învăț să-l ascult.”

Despre muzica la care ne putem aștepta pe viitor:

„După toată izolarea și nedreptatea de anul trecut, cred că suntem cu toții gata să evadăm, să călătorim, să iubim și să râdem din nou. Simt cum se conturează un soi de renaștere și vreau să cultiv această evadare din toate punctele de vedere.

Am petrecut un an și jumătate în studio, câteodată îmi ia și un an să caut personal prin toate miile de sunete pentru a găsi o bătaie potrivită sau un bas anume. Un refren poate avea până la 200 de variante de armonii.

Și totuși, nimic nu se compară cu dragostea, pasiunea și vindecarea pe care le simt într-un studio de înregistrări. După 31 de ani, e la fel de palpitant cum se simțea și când aveam 9 ani. Da, muzica va veni în curând!”

Despre așteptările pe care le în viitor:

„Îmi doresc, pentru următorii zece ani, să mă distrez și să mă simt liberă. Vreau să simt în fiecare zi aceeași libertate pe care o simt pe scenă. Aș vrea să explorez aspecte ale mele pe care n-am avut timp să le descopăr până acum și să mă bucur de soțul meu și de copiii mei.

Vreau să călătoresc fără să muncesc. Vreau ca acești ani să fie despre sărbătoare și bucurie, despre a oferi și a primi dragoste. Aș vrea să le ofer toată dragostea mea oamenilor care mă iubesc.”

„Vreau să lucrez în continuare la eliminarea dezechilibrelor din sistem. Vreau să întorc în continuare industria astea cu susul în jos. Plănuiesc să înființez o afacere care să nu țină de muzică. Am învățat să nu renunț la visurile mele.”

„Vreau să arăt lumii că poți avea parte și de distracție, și de un scop în viață, că poți spune lucrurilor pe nume fiind în același timp politicos. Că poți fi elegantă și provocatoare totodată, poți avea forme pline și să fii în același timp un fashion icon.

Am muncit din greu toți anii aceștia și am urmat toate regulile, acum a sosit timpul să încalc regulile care se cer încălcate. Dorința mea de viitor este să continui să fac lucruri de care lumea nu mă crede în stare.”

Fotografii : Campbell Addy
Styling: Samira Nasr și Marni Senofonte
Hairstylist: Jawara;
Hairstylist personal Beyoncé și co-hairstylist: Nakia Rachon;
Hair colorist: Rachel Bodt;
Makeup artist: Francesca Tolot

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here