Bogdan Dumitrache, Cel mai bun actor la Festivalul de la San Sebastian

0
Bogdan Dumitrache premiul pentru cel mai bun actor

Actorul roman Bogdan Dumitrache a fost desemnat Cel mai bun actor la Festivalul International de Film de la San Sebastian pentru rolul din “Pororoca”, cel mai recent film semnat de regizorul Constantin Popescu.

In cadrul Galei de Premiere care a avut loc pe 30 septembrie, trofeul i-a fost inmanat de catre actrita Dolores Fonzi. Bogdan Dumitrache a multumit regizorului Constantin Popescu si a dedicat trofeul celor doua fiice ale sale.

“Pentru mine, a fost o experienta extraordinara. Pentru un actor, este o oportunitate foarte rara sa intalnesti un asa scenariu, un personaj care are parte de o transformare atat de mare, de la o viata normala la abis, cu un cumul atat de variat de emotii si trairi.”, a declarat Bogdan Dumitrache la conferinta de presa de la San Sebastian.

Presa spaniola a primit cu entuziasm prezenta echipei romanesti, iar cronicile la superlativ au plasat filmul romanesc printre favoritele la marile trofee ale festivalului, inca de la prima proiectie.

Canalul TCM l-a nominalizat pe actorul Bogdan Dumitrache ca “principal candidat la trofeul pentru Cel mai bun actor”, si a numit “Pororoca” drept un film “colosal”. Revista de cinema eam Magazine spune despre film ca este “o demonstratie de mizanscena, ce subliniaza talentul unui cineast care distruge spiritul rigid obisnuit al cinemaului practicat de conationalii sai si ce atinge un pisc inedit al excelentei in cinemaul recent european”, in timp ce EcoDiario vorbeste despre modul in care regizorul reuseste, prin Pororoca, „sa isi scufunde publicul intr-o silentioasa putere a vinei”.

Juriul Festivalului International de Film de la San Sebastian din acest an a fost prezidat de John Malkovich si i-a avut ca membri pe actritele Dolores Fonzi si Emma Suárez, regizorul William Oldroyd, producatorul Paula Vaccaro, scenaristul Jorge Guerricaechevarría si André Szankowski, director de imagine. Castigatorul trofeului Concha de oro din acest an a fost James Franco, pentru filmul “The Disaster Artist”.

„Pororoca” spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) si a Cristinei (Iulia Lumanare). Cei doi duc o viata de cuplu obisnuita, fara alte griji aparente, altele decat cele inerente, legate de cresterea si educatia copiilor: Maria (5 ani) si Ilie (7 ani). Intr-o duminica dimineata, Tudor iese cu copiii in parcul din apropierea blocului. Intr-o clipa de neatentie a tatalui, Maria dispare. Impreuna cu alti parinti, Tudor o cauta frenetic prin zona. 30 de minute mai tarziu, Tudor anunta politia. Maria este considerata, oficial, disparuta.

Cititi si: “Being Boogie”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here