Bouchra Jarrar paraseste Lanvin dupa doar 16 luni de activitate

0
Bouchra Jarrar paraseste Lanvin

Alber Elbaz a petrecut 14 ani cu Lanvin, insa Bouchra Jarrar, cea care a fost desemnata sa-l inlocuiasca, a renuntat la postul de creative director al casei, dupa doar 16 luni.

Intr-o declaratie oficiala transmisa de Lanvin a fost anuntata decizia conform careia colaborarea a luat sfarsit. Proprietarul companiei, Shaw-Lan Wang, i-a multumit lui Bouchra Jarrar si a mentionat „talentul” designerului folosit in numele brandului. Declaratia a inclus, de asemenea, multumirile lui Jarrar catre Wang „pentru increderea care i-a fost acordata”, punctand totodata efortul depus de echipele cu care a colaborat.

Bouchra Jarrar a dus la bun sfarsit doar doua colectii ready-to-wear – cea pentru primavara-vara 2017 si cea pentru sezonul imediat urmator – inainte de rezilierea contractului sau cu Lanvin. Cele doua colectii n-au primit recenzii foarte stralucite de la critici, iar in iunie, Lanvin a raportat o scadere a veniturilor cu 23% pentru 2016 si o pierdere neta de 18,3 milioane de euro. Si pentru clientela Lanvin schimbarea adusa de Bouchra Jarrar a fost una. Ea a propus siluete monocrome si minimaliste, dupa o perioada lunga cu explozii de culoare dictate de Alber Elbaz.

Bouchra Jarrar a decis ca e momentul sa se concentreze pe proiecte personale

Potrivit Business of Fashion, Jarrar nu a reusit sa revigoreze brandul care a suferit pierderi importante dupa plecarea lui Alber Elbaz. Acesta a parasit Lanvin dupa 14 ani de activitate in octombrie 2015, ca urmare a dezacordurilor cu proprietarul companiei Shaw-Lan Wang si cu directorul executiv Michèle Huiban.

Atunci cand a anuntat venirea lui Jarrar la Lanvin, Huiban a declarat: „Bouchra Jarrar este un designer cu talent si viziune. Este alegerea evidenta pentru Lanvin. Stilul ei atemporal este in conformitate cu liniile si valorile companiei noastre, fondata de Jeanne Lanvin in urma cu mai mult de un secol. Talentul ei, standardele ridicate si stapanirea taieturilor si tesaturilor vor aduce brandului un suflu proaspat si modern, respectand totodata esenta celei mai vechi case de moda din Paris.”

Cititi si: “Minaudière Arpège de Lanvin”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here