Bright Young Things: Emese Bako, designer vestimentar, 24 de ani

0
emese bako bright young things designer

Cea mai recenta colectie a mea… are o estetica visatoare, optimista si putin melancolica. Hainele trebuie sa ne ajute sa obtinem o stare de spirit pozitiva, nu doar sa reflecte cum suntem sau cum ne simtim. In 2017, cred ca frumusetea este un concept in schimbare, iar eleganta sta in consistenta.

Cand construiesc tinute… pornesc de la un ansamblu. Gandesc tot ansamblul, dupa care revin la detalii. Incep sa ma gandesc cam in ce context ar fi potrivita o tinuta, unde ar exista acest personaj, care este backgroundul sau, cum ar fi trebui sa fie stylingul care sa redea cat mai mult estetica pe care doresc sa o prezint. Chiar si muzica in prezentari mi se pare foarte importanta. Imi place sa ma folosesc de orice pot ca sa redau cat mai coerent atmosfera dorita.

Mi-ar placea sa… incerc si zona de filme, dar nu neaparat sa ma limitez la costume. Mi-ar placea sa pot controla mai mult din estetica unui film. Il apreciez foarte mult pe Tom Ford pentru asta. Estetica lui este foarte evidenta si puternica in filmele lui. Pe langa scenariul bun, este si foarte placut la vedere.
Mi-ar fi placut sa creez costumele pentru Marie Antoinette, Factory Girl, Carol, The Great Gatsby, La Grande Bellezza, The Bling Ring, The Royal Tenenbaums etc.

Anul acesta… voi participa alaturi de inca patru designeri [Smaranda Almasan, Andreea Castrase, Sabina Pop si Ancuta Sarca] la International Fashion Showcase, intr-o expozitie organizata de British Fashion Council in colaborare cu ICR. Expozitia se va desfasura in cadrul London Fashion Week, in februarie. O noua colectie va veni cat de curand, dar cel mai probabil nu in concordanta cu datele Saptamanilor Modei. Conceptul este inca in dezvoltare.

Articol aparut intr-o forma restransa in numarul de martie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “<<Standpoint>>: o expozitie romaneasca la London Fashion Week”!

Foto: Oltin Dogaru; Styling: Lil Bulgac; Makeup: Adina Vlad, makeup artist Rimmel London; Hairstyling: Diana Mogos/ Haze Hairdressers

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here