Bright Young Things: Patricia Luiza Blaj, 21 de ani

0
patricia luiza blaj the outsiderz blog

Superputerea mea in blogosfera este… curajul de a aborda anumite subiecte despre care este necesar sa vorbim in Romania, dar de care majoritatea oamenilor se feresc. Body shaming este un exemplu. Si nu se rezuma la persoane grase – este vorba despre toata lumea care s-a simtit jignita sau marginalizata din cauza aspectului sau. Din pacate, mesajul este adesea interpretat gresit. Unii oameni asociaza miscarea body positivity cu incurajarea obezitatii sau a unui stil de viata nesanatos, cand de fapt e opusul. A-ti iubi corpul inseamna a avea grija de el, iar asta implica o alimentatie sanatoasa, o viata activa. Lucrurile scoase din ecuatie sunt depresia, ura de sine, lipsa increderii si celelalte sentimente negative.

Sunt feminista… si cred ca toate femeile ar trebui sa fie. In Romania, batalia feminismului abia a inceput. Cel mai important obiectiv ar trebui sa fie educatia. Nu cred ca oamenii se nasc rai, ci ca lipsa de educatie duce la violenta, la discriminare, la viol si la majoritatea incidentelor ce pun in pericol viata femeilor.

Stilul meu personal… este schimbator, exact cum sunt si eu. Feminin cu o doza potrivita (sper) de kitsch si cat se poate de mult glitter.

In materie de blogging… sper ca lumea va inceta sa se mai concentreze doar pe imagine. Mi se pare ca mesajul este tratat ca un plus de valoare adaugat unui blog, toata lumea fiind axata pe partea vizuala. Degeaba creezi povesti in imagini, daca nu le redai si in cuvinte – impactul se pierde si e mare pacat, de munca depusa. Ah, si ne-am saturat de reclame, cel putin de cele pe fata, plictisitoare, repetitive si neinspirate. Cred ca nu e asa de dificil sa gasesti o poveste pentru un produs si sa incerci sa il prezinti altfel, nu ca “produsul meu pentru X preferat”. Toata lumea stie ca bloggerii sunt platiti pentru a face reclama la unele produse, nu e vorba de asta, dar e important si cum o faci, pentru a nu-ti agasa cititorii si pentru a-ti pastra credibilitatea.

In 2017, pentru blogul meu vreau… sa gasesc colaboratori cu voci si povesti unice. Anumite subiecte nu pot fi abordate de mine. Pot vorbi din experienta personala despre body shaming sau despre bullying, dar mi s-ar parea ciudat sa dau, spre exemplu, sfaturi unui adolescent gay despre cum sa le impartaseasca parintilor ca are o orientare sexuala diferita.

Articol aparut in numarul de martie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Bright Young Things: Emese Bako, designer vestimentar, 24 de ani”!

Foto: Oltin Dogaru; Styling: Lil Bulgac; Makeup: Adina Vlad, makeup artist Rimmel London; Hairstyling: Diana Mogos/ Haze Hairdressers

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here