Viata si stilul lui Brigitte Bardot surprinse intr-o noua carte

0
200
Brigitte Bardot my life in fashion

Brigitte Bardot avea 15 ani si era studenta la balet la Conservatorul din Paris, atunci cand a aparut pe coperta unei mari reviste din Franta. Cativa ani mai tarziu, in 1956, ea a jucat rolul unei femei fara inhibitii in filmul And God Created Woman si s-a transformat intr-un simbol.

Brigitte Bardot my life in fashion

Un eseu publicat in Esquire in 1959 argumenta ca Bardot nu a fost doar o „locomotiva in istoria femeilor” – ea a fost, potrivit scriitorului Simone de Beauvoir, femeia cea mai libera din Franta postbelica.

Brigitte Bardot explica in noua carte cum s-a nascut coafura care i-a definit semnatura

Brigitte Bardot my life in fashion

Fiind extrem de prezenta in lumea modei, Bardot a fost imbracata de designeri precum Christian Dior, Pierre Balmain sau Pierre Cardin. Ea a popularizat, de asemenea, bikini-ul, iar intr-un rar interviu publicat in cartea lui Henry-Jean Servat lui Brigitte Bardot: My Life in Fashion, care se va lansa pe 8 noiembrie la editura Flammarion, Bardot explica coafura ei semnatura: „N-am putut sa am niciodata un coc impecabil, mereu imi cadeau tot felul de fire enervante din el, asa ca m-am gandit ca ar fi o idee buna sa le folosesc pentru a-mi incadra mai bine fata”, explica ea. „Si asa a aparut supranumitul choucroute beehive.” In noua carte Brigitte Bardot mai explica si de ce obisnuia sa poarte adesea piese de avangarda la anumite evenimente.

Noul volum care va aparea urmareste stilul lui Brigitte Bardot pe parcursul a aproape 300 de pagini ci ce cuprind atat fotografii din timpul carierei, cat si poze din viata ei privata. Henry-Jean Servat , autorul cartii, a scris de-a lungul timpului mai multe articole despre Brigitte Bardot pentru Paris Match si Vanity Fair. Este de altfel si singurul jurnalist care a avut o relatie stransa cu actrita pe tot parcursul vietii ei, el publicand mai multe carti despre cea care s-a transformat dintr-un fashion icon intr-un activist faimos ce lupta pentru drepturile animalelor. Cartea poate fi comandata de pe www.amazon.com cu 45 de dolari.

Foto: Guliver/Getty Images, Amazon

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here