Noua colectie Burberry este inspirata de romanul Orlando al Virginiei Woolf

0
romanul Orlando Burberry show 2016

Show-ul Burberry desfasurat in acest sezon intr-o librarie veche de pe Charing Cross Road a fost in acelasi timp frumos, dar si controversat. A fost pentru intaia oara cand brandul a prezentat simultan atat colectiile pentru femei, cat si cele pentru barbati, iar evenimentul a marcat totodata lansarea primelor piese ce urmeaza directia “See Now, Buy Now”.

burberry-september-2016-collection-look-1

burberry-september-2016-collection-look-10

burberry-september-2016-collection-look-24

burberry-september-2016-collection-look-31

 

„Show-ul a marcat un moment foarte special pentru noi – a fost punctul culminant al unei serii de schimbari importante care au fost create pentru a aduce colectiile noastre mai aproape de consumatori. Colectia a fost influentata de romanul „Orlando” al Virginiei Woolf – o scrisoare de dragoste catre trecut si istoria Angliei, dar si un soi de ”dressing up box”, ce poate fi vizitat si revizitat. Pornind de la aceasta sursa de inspiratie, show-ul celebreaza si inceputul unui parteneriat extraordinar cu The New Craftsmen. Impreuna, deschidem portile catre ”Makers House” – un spatiu in care vizitatorii pot experimenta mostenirea designului britanic, o parte integranta a tot ceea ce facem la Burberry, si au sansa de a vedea munca unora dintre cei mai captivanti creatori, precum si inovatia si inspiratia din spatele tehnicilor lor”, a declarat Christopher Bailey, Chief Creative and Chief Executive Officer Burberry.

burberry-september-2016-collection-look-76

burberry-september-2016-collection-look-11

burberry-september-2016-collection-look-29

 

 

Romanul Orlando al Virginiei Woolf a fost asezat pe scaunul fiecarui invitat la show-ul Burberry

Pentru fashion editorii invitati la show hainele nu au fost neaparat o surpriza deoarece ei le descoperisera deja, in urma cu doua luni, in cadrul unei prezentari speciale la sediul Burberry. O parte din piese fusesera deja folosite in pictoriale si pe copertile diverselor reviste de moda. Si asta pentru ca ele sunt dedicate mai degraba sezonului de toamna/iarna 2016, decat celui pentru primavara/vara 2017 cum au fost cele realizate de alti designeri. Iar pentru a sublinia si mai bine legatura dintre noua colectie si romanul Orlando al Virginiei Woolf, pe scaunul fiecarui invitat la show s-a aflat cate un exemplar al cartii. Romanul Orlando al Virginiei Woolf, a fost publicat pentru prima data pe 11 octombrie 1928 si este inspirat de istoria tumultoasa al unei prietene apropiate a Virginiei poeta aristocratica si romanciera Vita Sackville-West. Cartea descrie aventurile unui personaj care isi schimba sexul de la barbat la femeie si traieste asa timp de mai multe secole, intersectandu-si viata cu figuri emblematice din istoria literaturii engleze. Romanul este considerat un un clasic feminist, care este adesea mentionat in diverse studii ale oamenilor de stiinta despre femei si transgenderi.

Clara Paget, Alexa Chung si Olivia Palermo in tinute Burberry la showul Burberry
Clara Paget, Alexa Chung si Olivia Palermo in tinute Burberry la showul Burberry

Printre invitatii prezenți la showul Burberry s-au numarat actorii: Lily James, Felicity Jones, Jenna Coleman, Nicholas Hoult, Kris Wu, Freida Pinto, Vicky Zhao, Charlotte Le Bon, Jeon Do-yeon, Anya Taylor-Joy, Joe Alwyn, Ella Purnell, modelele Burberry Edie Campbell, Cara Delevingne, Jourdan Dunn, Amber Anderson si Clara Paget, precum si Mario Testino, Steve McQueen, Tom Harper, Alexa Chung, Poppy Delevingne, Adwoa Aboah, Lady Amelia Windsor, Sandy Powell, Luke Edward Hall, Olivia Palermo si Huda Kattan.

In Romania, o selectie din colectia Runway September 2016 va fi disponibilă in flagship store-ul Burberry de pe Strada Luterana nr. 4, la inceputul lunii octombrie.

Foto: Burberry

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here