Alice in Wonderland: tema noului Calendar Pirelli in interpretarea lui Tim Walker

0
calendarul Pirelli imagini editia 2018

De-a lungul ultimilor ani, Calendarul Pirelli a renuntat la imaginile ultrasenzuale care i-au adus celebritatea. Incepand cu editia din 2016, Annie Liebovitz a fotografiat 13 femei influente si singura dintre ele care a ales sa renunte la haine a fost Amy Schumer. In calendarul din 2017 au aparut imagini neretusate surprinse de Peter Lindbergh cu chipurile faimoase de la Hollywood.

calendarul Pirelli imagini editia 2018

calendarul Pirelli imagini editia 2018

Iar acum, calendarul exploreaza o noua directie pe care n-a mai incercat-o pana acum. Pentru editia din 2018, fotograful Tim Walker a surprins 17 modele si celebritati de culoare. Este pentru cea de-a doua oara in ultimii 30 de ani cand vor fi prezente numai persoane de culoare in calendarul Pirelli. Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Rupal, Lupita Nyongo, Sean „Diddy” Combs, Djimon Hounsou, dar si nume noi precum Duckie Thot, Slick Woods sau Adwoa Aboah apar in shootingul cu tematica Alice in Wonderland, cu stylingul facut de Edward Enninful.

calendarul Pirelli imagini editia 2018

Inspirat de aceasta poveste fantastica, imaginile lui Tim Walker sunt tablouri vibrante, pline de aluzii, situatii improbabile si proverbe iluzorii. Si el, asemenea altor mari artisti care au fost inspirati de aceasta poveste, a creat o proprie versiune a ei, una care înfatiseaza 17 protagonisti de culoare din lumea modei, muzicii, cinematografiei si a culturii rap.

calendarul Pirelli imagini editia 2018

Acesta nu este primul Calendar Pirelli ilustrat in exclusivitate cu modele de culoare

„Nu este vorba despre tendinte”, a spus Tim Walker. „Cred ca traim intr-un moment extraordinar de interesant, mai ales ca o poveste precum cea a lui Alice, care a rezonat cu atat de multi oameni in felul in care a fost transmisa, poate fi spusa si-n alte moduri la fel de convingatoare”.

Povestea originala a lui Lewis Carroll despre o fetita care trece printr-o gaura de iepure intr-o lume fantastica este, dupa cum subliniaza si Walker, este jucata de obicei de actori albi. Totusi nu e nevoie neaparat de asta. Oricine poate juca in mod realist aceste personaje fara a schimba dramatic firul narativ, iar fotograful incearca sa universalizeze povestea.

calendarul Pirelli imagini editia 2018

Decizia de a prezenta diverse nuante din spectrul persoanelor de culoare – incluzand-o pe Refilwe Modiselle, un model sud-african cu albinism, dar si pe modelul australian-sudanez Duckie Thot, cu o piele extrem de inchisa la culoare, face din diversitatea calendarului mai mult decat o simpla incluziune.

Si, dupa cum mentionam si mai sus, acesta nu este primul Calendar Pirelli ilustrat in exclusivitate cu modele de culoare: in 1987 fotograful Terence Donovan a realizat in Bath (Marea Britanie) un material in care se regaseau, printre alte talente ale momentului, Waris Dirie si Naomi Campbell, atunci in varsta de 16 ani.

Cititi si: “Peter Lindbergh si 14 actrite celebre pentru Calendarul Pirelli 2017”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here