Camasa alba potrivit lui Gianfranco Ferré

0

O expozitie ingenioasa  ne introduce in universul lui Gianfranco Ferré prin elementul recurent in creatia sa, camasa alba. In cadrul Museului Textil din Prato, din 1 februarie pana pe 15 iunie puteti vizita “Camasa alba dupa mine. Gianfranco Ferré”.

Expozitia se dezvaluie in jurul a 27 de interpretari  de camasi create din 1978 pana in 2007. Cu fiecare nouă creatie ni se dezvaluie treptat diverse etape ale procesului de creatie, prin deconstructie, exagerare sau o reinterpretare complet noua. Prima camera ne introduce in mintea creatorului supranumit „arhitectul modei” printr-o serie de instalatii fotografice, ce imita radiografiile. Rezultatul conceput de Leonardo Salvini este unul poetic si tehnic in acelasi timp, dezvaluindu-ne straturile si texturile multiple ale unui articol de imbracaminte si detalii de constructie nevazute cu ochiul liber.

Dupa marturia radiografiilor, urmeaza punctul central al expozitiei, cele 27 de camasi expuse intr-un joc studiat de lumini si umbre delicate sau dure, pentru a scoate la iveala diferite straturi de alb. Asezate in ordine cronologica, fiecare dintre creatii este insotita de schita originala cu semnatura designerului, desene tehnice, campanii sau imagini editoriale si imagini de pe catwalk, pentru o imagine cat mai completa. Expozitia mai include si un video ce animeaza camasile in prezentarea de moda originala, cu gesturile si mersul imaginat de Gianfranco Ferré pentru model.

Organizata de Musseo del Tessuto di Prato in colaborare cu Fundatia Gianfranco Ferré, expozitia este un omagiu adus operei si talentului unui designer care reprezinta dialogul continuu intre arhitectura si moda.

(foto: Musseo del Tessuto di Prato)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here