Capitolul II al colaborarii Jeff Koons X Louis Vuitton

0
cea de-a doua colectie Jeff Koons Louis Vuitton

Pe 27 octombrie, in magazinele Louis Vuitton se va lansa cea de-a doua colectie de genti si accesorii creata in colaborare cu Jeff Koons, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai influenti artisti in viata.

In cadrul primei colectii lansate in aprilie, au fost folosite lucrarile lui Da Vinci, Titian, Fragonard, Van Gogh si Rubens pe modelele Speedy, Keepall si Neverfull ale brandului Louis Vuitton. Iar acum sase noi opera de arta vin in completarea lor.

Capitolul II din colectia Masters va include: „Fata odihnindu-se” de François Boucher, „Pamant binecuvantat” de Paul Gauguin, „Pranz pe iarba” de Edouard Manet, „Nuferi” de Claude Monet, „Roma antica” de J.m.W. Turner si „Triumful lui Pan” de Nicolas Poussin (acesta din urma fiind exclusiv pentru Maison Louis Vuitton Vendôme).

„Acest nou set de picturi fac parte din ADN-ul meu artistic” sustine Jeff Koons. „Cand o femeie merge pe strada ori sta la cafenea cu aceasta geanta Neverfull – Manet, ea transmite un mesaj de respect pentru arta si dragoste pentru umanitate”.

Pentru aceasta noua colaborare au fost incluse de asemenea si noi modele de genti (Montaigne, Pochette si Noé), toate incluzand initialele LV si JK din metal auriu. Gentile au un tag din piele in forma de „Inflatable Rabbit”, lucrarea cea mai cunoscuta a lui Jeff Koons, iar in interior contin biografia si un portret al artistului clasic care l-a inspirat pe Koons.

In ultimii ani din lunga sa istorie, Louis Vuitton si-a afirmat consideratia fata de lumea artei prin crearea muzeului Fondation Louis Vuitton, proiectat de Frank Gehry, infiintarea mai multor galerii de arta in interiorul principalelor magazine ale sale, si prin colaborari artistice cu unii dintre cei mai influenti artisti contemporani: Stephen Sprouse, Takashi Murakami, Richard Prince, Yayoi Kusama, Cindy Sherman, James Turrell, Olafur Eliasson, Daniel Buren si altii.

Cititi si: “MASTERS: rezultatul colaborarii dintre Louis Vuitton si Jeff Koons”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here