Marii castigatori de la Festivalul de Film de la Berlin

0
festivalul de film de la berlin 2017 castigatori

“On Body and Soul”, filmul unguresc al regizoarei Ildiko Enyedi a castigat sambata Ursul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de Film de la Berlin. Amplasata intr-un abator din Budapesta, povestea de dragoste dintre o angajata timida si seful ei, incepe o data cu descoperirea ca ei au aceleasi vise noaptea.

Juriul international, condus de cineastul olandez Paul Verhoeven, a inmanat si-n acest an premii unui numar impresionant de productii internationale.

Cele mai importante premii acordate la Festivalul de Film de la Berlin

Regizorul senegalez Alain Gomis a castigat pentru drama sa „Felicite”, Marele Premiu al Juriului Ursul de Argint. Filmul prezinta povestea emotionanta a unei cantarete din capitala congoleza Kinshasa, care este fortata sa stranga bani pentru operarea fiului ei.

Premiul Ursul de Argint Alfred Bauer pentru un film de lungmetraj a fost acordat filmului „Spoor”, in timp ce Aki Kaurismaki a castigat premiul cel mai bun regizor pentru „The Other Side of Hope”. Filmul lui Aki Kaurismaki prezinta povestea unui tanar refugiat sirian, la Helsinki.

festivalul de film de la berlin 2017 castigatori

Kim Min-Hee, actrita din pelicula sud-coreeana a lui Hong Sangsoo „On the Beach at Night Alone” a castigat Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita pe plaja, iar Georg Friedrich a castigat premiul cel mai bun actor pentru interpretarea sa din drama germana „Bright Nights”.

Sebastian Lelio si Gonzalo Maza au castigat premiul pentru cel mai bun scenariu pentru drama chiliana „A Fantastic Woman”, in timp ce Dana Bunescu, care s-a ocupat de montajul peliculei „Ana, Mon Amour” a castigat premiul pentru intreaga sa contributie artistica.

festivalul de film de la berlin 2017 castigatori Dana Bunescu

Filmul “Ana, mon amour”, care a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la Berlin vineri seara, a fost una dintre cele mai apreciate filme de la editia a festivalului din acest an. Pelicula este o drama care se concentreaza pe o poveste de dragoste si momentele dificile ale ei cu Mircea Postelnicu si Diana Cavallioti in rolurile principale. Regizorul roman Călin Peter Netzer care a regizat “Ana, mon amour”, s-a aflat si in spatele Pozitiei Copilului un alt film care a castigat chiar Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin in 2013.

festivalul de film de la berlin 2017 castigatori

Luni seara, si actorul roman Tudor Aaron Istodor, selectat pentru a face parte din programul Berlinale Shooting Stars in acest an, a fost distins, alaturi de alti noua participanti cu un premiu pentru rolurile facute pana-n prezent.

Cititi si: “Castigatorii premiilor BAFTA 2017: lista completa”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here