Cat de activi sunt locuitorii din diverse tari ale lumii

0
cat de activi sunt oamenii din diverse tari

Daca v-ati intrebat vreodata cat de activi sunt locuitorii fiecarei tari in parte, iata raspunsul la aceasta curiozitate oferit de un studiu facut de oamenii de stiinta de la Stanford.

Datele de pe smartphone-urile a peste 700.000 de persoane au fost colectate de catre cercetatori pentru a arata cat de mari diferente sunt intre diversele parti ale lumii.

Iar locuitorii din Hong Kong pot afirma cu mandrie ca sunt cei mai activi, mergand in medie 6,880 de pasi pe zi – echivalentul a 6 kilometri. Ciudat este ca persoanele care traiesc in Indonezia par a fi cele mai lenese, parcurgand doar 3513 pasi pe zi. Prin comparatie, britanicii parcurg 5.444 de pasi zilnic, ceva mai putin de 5 kilometri, iar americanii in jur de 4774.

Suedia a avut una dintre cele mai scazute rate de obezitate

Descoperirile, publicate in jurnalul de specialitate Nature, au scos in evidenta cateva intrebari importante despre cum poate fi imbunatatita sanatatea oamenilor.

Cand s-a comparat numarul mediu de pasi cu nivelul de obezitate nu parea sa existe o legatura directa. Cu toate acestea, „inegalitatea in miscare” facea diferenta. Practic, cu cat diferenta a fost mai mare intre oamenii cei mai fit si cei mai lenesi din tara respectiva, rata de obezitate a fost mai crescuta.

„De exemplu, Suedia a avut unul dintre cele mai mici decalaje dintre oamenii care fac miscare si oameni lenesi, inregistrand totodata si una dintre cele mai scazute rate de obezitate”, a explicat cercetatorul Tim Althoff. Acest lucru ar putea fi comparat cu Mexic si Statele Unite, care au avut o medie similara a pasilor zilnic. Cu toate acestea, SUA au avut o diferenta mult mai mare intre persoane fit si cele care nu fac miscare si, implicit, o rata mai mare de obezitate.

Scott Delp, profesor de bioinginerie, aflat si el in spatele acestui studiu a explicat pentru BBC: “Aceasta cercetare este de 1000 de ori mai ampla decat oricare alta efectuata asupra miscarii oamenilor. De-a lungul timpului s-au facut numeroase studii despre sanatate, insa acesta ofera date din mai multe tari, cu mai multi indivizi in primplan si analizeaza constant activitatea umana.”

Cititi si: “Un nou studiu ce atesta calitatile cafeinei pentru sportivi”!

Foto: Thinkstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here