Câte ore sunt necesare pentru un somn complet

0
Câte ore sunt necesare pentru un somn complet

Dacă, înainte să adormiți, creierul vă bombardează cu diverse probleme ale zilei, legate de muncă, relații sau finanțe, dacă amânați cu încă o oră momentul trecerii în pat pentru a mai lucra la un proiect, dacă butonați telefonul în pat, e momentul să aflați că lipsa orelor necesare de somn duce la probleme serioase de sănătate. Potrivit unor cercetări noi ale Societății Europene de Cardiologie, prea puține ore de somn pot determina afecțiuni cardiovasculare. Evaluând peste un milion de participanți, specialiștii au descoperit că, pentru a preveni aceste probleme, ar trebui să dormiți între șase și opt ore pe noapte, o perioadă mai scurtă fiind legată de un risc crescut cu 11% de deces prematur de boli coronariene

Fundația Națională Americană a Somnului a publicat recent un studiu ce revizuiește numărul necesar de ore de somn pentru fiecare categorie de vârstă. Astfel, dacă nou născuții până în trei luni au nevoie de până la 17 ore de somn zilnic, preșcolarii până la 13 ore, iar adolescenții de 14-17 ani un număr de până la 10 ore, după 18 ani necesarul este de 7-9 ore zilnic. Chiar și oamenii în vârstă, la peste 65 de ani, au nevoie de 7-8 ore de somn.

Cum să vă îmbunătățiți somnul

1. Păstrați un orar, chiar și în weekend. Culcați-vă la ore fixe.

2. Practicați un ritual înainte de somn, care să vă ajute să vă relaxați. O baie caldă poate fi de ajutor.

3. Efectuați exercițiu fizic zilnic.

4. Dormiți într-o încăpere unde temperatura este de 15-20 grade Celsius în timpul nopții.

5. Achiziționați o saltea confortabilă, potrivită pentru somn, și perne corespondente

6. Evitați consumul de cafeină după amiaza.

7. Treceți telefoanele și tabletele pe modul de noapte și evitați să vă uitați la televizor sau să lucrați la computer măcar cu o oră înainte de culcare, pentru a nu alunga somnul și a nu vă întrerupe ritmul circadian prin reducerea melatoninei.

Citiți și: „5 schimbari pe care trebuie sa le faceti in dormitor pentru un somn mai odihnitor”!

Foto: Imaxtree (Oscar de la Renta FW 18/19)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here