Câteva motive pentru a vizita măcar o dată în viață Cipru

0
De ce să mergeți în Cipru

Dacă sunteți nedumerite în ceea ce privește următoarea destinație de vacanță vă ajutăm noi să descoperiți câteva motive întemeiate pentru a merge în Cipru. Nu degeaba călătoriile în Cipru se bucură de review-uri încântătoare din partea turiștilor care le întreprind.
În caz că nu sunteți hotărâte în ceea ce privește excursia în Cipru, vă invităm să parcurgeți o listă de motive care vă vor ajuta să luați o decizie în acest sens.

De ce să mergeți în Cipru în următorul concediu

Este o țară cu peisaje incredibile

Cipru este o țară insulară ce a ajuns sa fie considerata de-a lungul timpului bijuteria Mării Mediterane. Combinația dintre plajele aurii, care se întind de-a lungul coastei Mării Mediterane și pădurile de brazi ale ținuturilor muntoase nu este ceva cu care te întâlnești în fiecare zi. Frumusețea naturală se lasă admirată aici în fiecare zi, la fiecare pas. Încă o veste bună este că în Cipru vă puteți bucura de un climat blând, chiar și pe perioada iernii, astfel că vă puteți organiza vacanța acolo atunci când la noi este frig.

Are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume

Agenția Europeană de Mediu menționează că plajele din Cipru sunt unele dintre cele mai curate din Europa. Mai mult de atât, turiștii le-au selectat ca fiind unele dintre cele mai atractive din lume. Țara se poate mândri cu peste 40 de plaje care au primit Blue Flag, o distincție care se acordă doar celor care ating cele mai înalte standarde.

Vă puteți bucura de o porție de istorie

De ce să mergeți în Cipru? Pentru că nu înseamnă doar stat la soare și savurat cocktailuri pe plajă, ci și delectarea cu diverse descoperiri istorice. Aici vă așteaptă marturiile unei culturi vechi de peste 9000 de ani. Una dintre cele mai frumoase atracții turistice este reprezentantă de mozaicurile de la Pafos și Kourion, dar și de bisericile bizantine. Daca ajungeți în Nicosia, capitala Ciprului, puteți vizita Muzeul de Arta Bizantină și Muzeul Etnografic. De asemenea, vă veți bucura să descoperiți pas cu pas și Salamis, un oraș antic de pe coasta de est a Ciprului.

Veți cunoaște raiul gastronomic

Iată încă un motiv care vă răspunde la întrebarea de ce să mergeți în Cipru! Bucătaria cipriotă nu trebuie ratată! Având în vedere că țara este situată la intersecția dintre trei continente, influențele culinare se combină într-un mod interesant. Localnicii sunt recunoscuți pentru faptul că iubesc legumele, ceea ce se reflectă în numeroasele preparate. Nu veți avea timp să vă plictisiți de bunătățile pe care le veți mânca aici.

Vă puteți bucura de toată țara într-o perioadă limitată de timp

Cipru este o țară mică, așa că puteți vizita multe locuri în vacanța petrecută acolo. Spre exemplu, puteți să călătoriți dintr-un oras în altul în doar 30 de minute, iar cea mai lungă călătorie cu mașina durează 3 ore. Astfel veți avea ocazia să vă bucuri de mai multe zone într-un timp relativ scurt.

Citiți și: “Lista mea: 24 de ore cu Cătălin Vălean”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here