Catwalk Report: Ilincic, Pilotto si Katrantzou

0

Continuand cu reprospectiva lunii modei, ii apreciem pe maestrii culorii si imprimeurilor din capitala inovatiei, Londra.

[click pe oricare dintre imagini pentru a mari]

Roksanda Ilincic

Miscarea de arta braziliana de la mijlocul secolului, in special arta colorata si fragmentara a lui Hélio Oiticica, s-au potrivit de minune cu specialitatea Roksandei Ilincic de a folosi culori indraznete intr-un mod minimalist. Regasim si structura si planuri trompe l’oeil, alte preferate de-ale creatoarei, intr-o colectie vesela si feminina.

Peter Pilotto

Inspirati de efectele tridimensionale create de artistul ceramist Ken Price in glazura finala, Peter Pilotto si Christopher De Vos au creat efecte interesante in textilele acestei colectii. O combinatie intre imprimeu intercalat cu broderie si dantela suprapusa unor materiale imprimate in modele vii au fost doar efectele de suprafata. Silueta structurala pe care s-au jucat vorbeste implicit despre cele ascunse in forma ei.

 

Mary Katrantzou

Maestra printurilor inedite, Katrantzou ne surprinde inca o data cu o inspiratie care vorbeste despre obsesiile modei. Fetisul favorit, pantofii, oxford, sport sau de seara, au luat fiecare forma sa ca imbracaminte.  Sireturile sau perforatiile bogue-ului au fost marite pana au devenit un print abstract. Pantofii sport s-au mulat pe corp, pentru a recrea confortul simti de picioare. Iar din cei eleganti de seara au fost explorate pana la fantezii rococo, ornamentele ce le creeaza farmecul.

(foto: Imaxtree)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here