Catwalk report: Prada, Marni si Bottega Veneta

0

O atitudinea degajata caracterizeaza colectiile Prada, Marni sau Bottega Veneta, indiferent daca vin cu inovatii de mesaj politic, imprimeu sau tratarea textilelor.

[click pe oricare dintre imagini pentru marire]

Prada

Miuccia Prada a creat una dintre cele mai frapante colectii ale sezonului, cu un puternic mesaj politic si feminist. Si pentru ca este Prada, feminismul este  relaxat, colorat si cu multe elemente barbatesti sau sport. Totul a pornit de la imaginea femeilor, redata la show de picturi murale, mesaje politice neconventionale in multe tari. Arta stradala, ilustrata aici de un portret al Lanei del Rey, au dat atitudinea luptatoare hainelor, fara a pierde din femeia puternica si indrazneata.

Marni

Consuelo Castiglioni s-a lasat inspirata de curentul sport, cu vizoare de rafie, slapi platforma sau jachete sport, aduse la viata de influente moderne japoneze. Interpretarea ei a florei de primavara a devenit grafica, cu elemente decorative sau tridimensionale, fara sa piarda din fluiditatea hainelor.

Bottega Veneta

Tomas Maier a lasat imprimeurile deoparte in acest sezon si s-a concentrat pe textile. Folosind un in tesut cu cupru s-a jucat cu puterea acestuia de a descrie mii de volane sau cum de a-l imbina cu diferite texturi ce dau efectul de franjuri naturale. Rezultatul este o colectie degajata, moderna, feminina fara a fi constrangatoare.

(foto: Imaxtree)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here