Ce poate fi diferit la un uscător de păr?

0

Asta a fost întrebarea pe care mi-am pus-o când am fost invitată să testez un uscător pentru păr ce are un accesoriu special, lansat recent şi în România. Am fost convinsă că n-o să mă surprindă cu nimic. Și totuși…

L-am primit acasă, ambalat foarte frumos, de nu-mi venea să deschid cutia. Sigur că am făcut și asta după ce m-am săturat de admirat și am găsit înăuntru uscătorul Dyson Supersonic, cu tot cu accesorii. Recunosc, mi-a plăcut design-ul (arată chiar mai bine decât în poze!), dar pe moment l-am pus la loc, urmând să-l testez după ce-mi spăl părul.

Zis și făcut. Două zile mai târziu ies din duș gata să văd ce e cu inovația despre care vorbește toată lumea: un accesoriu special care se numește”Flyaway” și care este inspirat de stiliștii profesioniști. Să vă spun despre ce e vorba, că doar și eu aveam aceste informații înainte de test.

Știți că, de cele mai multe ori, stiliștii usucă părul clientelor folosind foehn-ul și peria? Știți. Ei bine, fac asta pentru cp așa ascund firele rebele, iar părul are un aspect neted și strălucitor. E ceva ce am încercat și eu acasă, fără succes: nu mă descurc deloc cu peria. Cu atât mai puțin să coordonez și uscătorul, și peria. Așa că varianta de acasă era foehn și apoi… vedem ce reușim să facem cu firele rebele, care par a avea viață proprie și nu ascultă decât de hair stilist-ul meu.

Și aici apare accesoriul Flyaway, inspirat de stiliștii profesioniști, care folosește Efectul Coandă pentru a ascunde firele rebele. Și nici nu folosește căldură extremă.

Da, am zis Efectul Coandă – e vorba despre devierea jeturilor de fluid în apropierea suprafețelor curbe. De aceea poartă numele academicianului, savantului, fizicianului și inventatorului român Henri Coandă, cel care l-a observat în 1910, în timpul unui zbor de testare.Această descoperire a fost integrată de inginerii Dyson în configurarea dispozitivului ”Flyaway”, ce completează gama de accesorii disponibile pentru uscătorul de păr Dyson Supersonic.

Dar gata, de ajuns cu explicațiile: ajungem la momentul în care pun în priză uscătorul de păr cu accesoriul cel nou, apăs pe butonul de pornire. Părul meu începe să zboare în toate direcțiile și, până aici, tot ce am de spus e că îmi place. Câteva minute mai târziu, mă minunez că părul e deja uscat.

OK, știam că Dyson Supersonic e mai rapid, dar nu bănuiam că e atât de rapid. Motorul lui, Dyson V9, este chiar de până la 6 ori mai rapid decât al altor uscătoare de păr. Vestea bună e că nici nu deteriorează părul: are control inteligent al căldurii, adică măsoară temperatura aerului de peste 40 de ori pe secundă și reglează căldura. Iar tehnologia Air Multiplier amplifică aerul de trei ori pentru a produce un jet de aer controlat, de înaltă presiune și viteză mare, pentru uscare rapidă și coafare cu precizie.

Însă, într-adevăr, ce mă bucură cel mai tare e rezultatul final. Mă pieptăm ușor și văd că nu mai am acea coafură “explodată” cu care mă trezesc imediat după uscare. Deloc. Părul e neted, parcă și lucește mai mult, e aranjat drăguț și aș putea chiar să plec din casă fără  să-i fac nimic în plus. E ceva foarte nou pentru mine și care-mi salvează mult timp. Trebuie să recunosc că, da, există uscătoare pentru păr diferite – dubiile mele de dinainte n-au fost deloc justificate.

Uscătorul de păr Supersonic este disponibil pe piața românească de la finalul anului 2019, alături de restul produselor Dyson, de la cele de îngrijire personală până la aspiratoare și dispozitive de purificare a aerului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here