Ce pui în bagaje când pleci iarna în city break

0
bagaj city break

Dacă ai planificat un city break pe timpul iernii, în care de-abia aștepți să-ți reîncarci bateriile, este foarte important să înveți să-ți organizezi bagajul în mod eficient. Verifică starea vremii, ia în calcul mijlocul de transport cu care călătorești și concepe un plan de activități pe zile, iar în funcție de acestea, asigură-te că pui în troller toate lucrurile de care vei avea nevoie în mica vacanță care urmează. Descoperă, în rândurile următoare, care sunt cele mai utile lucruri pe care să le iei cu tine într-un city break în sezonul rece:

Încălțăminte comodă

Încălțămintea comodă și de calitate este esențială pentru vacanțele în zone cu climă rece. Astfel, dacă nu îți dorești să fii turistul care alunecă la fiecare pas din cauza pantofilor sport, renunță la încălțămintea nepotrivită. Pentru că iarna ai nevoie de confort și de siguranță în egală măsură, ia în calcul și îmbinările, fermoarele și capsele încălțămintei. În cazul în care faci achiziția dintr-un magazin fizic, probează încălțămintea și mergi câțiva pași, până îți dai seama dacă este suficient de confortabilă.

Totodată, pentru zilele geroase, vei avea nevoie de o pereche de cizme îmblănite sau de o pereche de ghete de damă Anna Cori. Încălțămintea de iarnă trebuie să aibă talpa groasă și plată, din cauciuc, care să îți permită să mergi prin zăpadă fără riscul de a aluneca. Indiferent dacă alegi încălțări căptușite cu blană sau cu material textil care imită puful, asigură-te că picioarele tale se bucură de tot confortul termic. Nu uita să iei cu tine și șosete călduroase și ai grijă ca ghetele să fie puțin mai mari, astfel încât să le poți purta cu mai multe perechi de șosete, atunci când temperatura va scădea simțitor în termometru. 

Obiecte vestimentare potrivite vremii

Bagajul pentru city break trebuie să fie unul practic, în general alcătuit din haine multifuncționale, pe care le poți purta în combinați diferite. Nu uita să adaptezi hainele din bagaj la starea vremii din orașul pe care o să-l vizitezi și la activitățile pe care dorești să le faci. Straturile de haine îți vor permite să te acomodezi mai ușor cu temperaturi scăzute. De pildă, poți alege să porți un tricou, pe deasupra o bluză cu mânecă lungă, iar peste ea un pulover. Atunci când intri într-un restaurant sau într-un muzeu, vei putea să renunți la un strat de haine. La fel de utile vor fi și fularele sau eșarfele. Dacă mergi cu avionul, nu uita de restricțiile pentru bagaje ale companiei aeriene cu care călătorești.

Accesorii pentru cap

Accesoriile pentru cap sunt mai importante decât crezi! Dacă mergi în city break în perioada iernii, din bagajul de vacanță nu trebuie să-ți lipsească o căciulă groasă, căptușită, care să-ți țină de cald. În egală măsură, poți alege și o pălărie sau un turban, care să-ți completeze ținuta de zi cu zi.

Produse cosmetice hidratante

Optează pentru produse cosmetice în format de călătorie, astfel încât să economisești spațiu. Dacă alegi să călătorești doar cu un bagaj de mână, nu uita că recipientele trebuie să aibă maximum 100 ml și să fie transportate într-o pungă transparentă. Pe lângă produsele de machiaj, nu uita de periuță, pastă de dinți și cremă cu protecție solară, care nu trebuie să-ți lipsească din trusa de cosmetice nici în sezonul rece. Cele mai folositoare produse vor fi cele intens hidratante, care îți protejează pielea de frig și vânt, prevenind crăparea pielii. Poți alege creme de mâini hidratante, loțiuni de corp și balsam de buze, pe care să-l folosești de fiecare dată când ieși din casă.

Un adaptor de priză universal

Pleci în vacanță în afara țării? După ce ți-ai pus în bagajul de călătorie toate gadgeturile de care ai nevoie, de la tabletă și telefon până la aparate foto, cel mai simplu este să iei cu tine un adaptor universal, care se poate conecta la orice tip de priză. Încarcă toate gadgeturile chiar în ziua plecării în vacanță și pune ulterior încărcătoarele într-o husă separată, pentru a nu rămâne fără baterie atunci când ți-e lumea mai dragă.

Nu în ultimul rând, nu uita să începi pregătirea bagajului din timp util, astfel încât să te asiguri că ai totul bine pus la punct în ziua plecării – doar nu îți dorești să te agiți chiar înainte de a pleca într-un mult visat city break!

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here