Ce trebuie să știi înainte să îți faci peeling medical

0
A Jane

Peelingurile sunt, de obicei, recomandate în timpul lunilor reci, când pielea nu este expusă prea mult la soare, riscând astfel să se hiperpigmenteze. Un peeling corect realizat ajută la eliminarea straturilor de piele moartă, petelor pigmentare și să obținem o piele nouă, ca de bebeluș, cu mai puține riduri și mult mai luminoasă. Iată ce trebuie să știi înainte să îți faci peeling medical.

Ce tip de peeling este recomandat pentru tenul tău? 

„Peelingul chimic are efecte diverse, de la albirea cearcănelor la tratarea cicatricilor accidentale sau post-acneice, pentru a diminua microridurile sau pentru a elimina pigmentarea inegală a pielii”, precizează medicul estetician Iancu Morad de la clinica Luxury Aesthetics.

Ce este peeling-ul chimic medical?

Peeling-ul chimic medical (denumit și chemexfolierea sau dermapeeligul) este un tratament nechirurgical complex, constând într-o exfoliere controlată la nivelul pielii, care descuamează și regenerează tegumentul din straturile profunde, pentru a obține un aspect întinerit al pielii și atenuarea imperfecțiunilor. Profunzimea până la care se efectuează tratamentul se stabilește de către medicul specialist în funcție de tipul și de adâncimea ridurilor, cicatricilor sau a petelor.

Peelingul chimic superficial

În cazul acestei proceduri se foloseste acidul glicolic sau TCA (acid tri-clor-acetic) în concentrație scăzută. Tratamentul durează câteva minute, se face fără anestezie și nu este dureros, prezentând doar un mic disconfort. Timpul de recuperare este foarte scurt și se pot observa rezultatele după 5-6 zile. Acest tip de peeling nu tratează însă cicatriciile.

Peelingul chimic intermediar

Este folosit TCA (acid tri-clor-acetic) în concentratie medie sau fenol în concentrație scăzută. Se face fără anestezie, iar, în urma aplicării, apare o senzație de usturime moderată/arsură de câteva minute. Timpul de recuperare este de până în 14 zile, iar rezultatele se mențin circa un an.

Peelingul chimic adânc

Tratamentul este recomandat în special pacienților cu cicatrici foarte adânci sau celor cu vârsta de peste 55 de ani, la care rezultatul va fi similar unui lifting facial nechirurgical. Procedura durează circa 30 de minute. Pacientul rămâne internat 24 de ore, iar timpul de recuperare este de aproximativ 2 săptămâni. Ce trebuie să știi înainte să îți faci acest peeling medical? Expunerea la soare este interzisă timp de 6 luni. Rezultatele sunt spectaculoase: petele, ridurile și cicatricile dispar complet, pentru toată viața.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here