Cealalta jumatate

0

(Foto: Ionut Staicu) 

Harper’s BAZAAR: Cum v-ati intalnit?
Bogdan: La Costinesti, pe faleza. Irina si ai ei, fratele meu, cumnata mea (cea mai buna prietena a mamei Irinei de cand aveau 14 ani), nepotul meu, si o Dacie rosie, zice Irina, care avea 5 ani atunci, in timp ce eu aveam vreo 11.
Irina: Costinesti, 1986, o Dacie rosie…

H.B.: Ce v-a atras unul spre celalalt?
Bogdan: Pe mine, o gramada mare de pistrui si una si mai mare de dinti albi pe care mi-i arata cat de des putea.
Irina: Candoarea, forta, calmul, felul in care imi lua apararea.

H.B.: Daca n-ar fi fost ea…
Bogdan: As fi plutit poate inca singur pe un val al vietii. Nu ma gandesc prea mult la asta.

H.B.: Daca n-ar fi fost el…
Irina: Nu m-as fi lasat niciodata sa cad pe spate, nu m-as fi simtit niciodata mai mica.

H.B.: Amandoi lucrati in domenii creative. Exista si din punct de vedere profesional o zona unde va intersectati?
Bogdan: Intre multe alte lucruri pe care le impartim este si biroul – probabil ca, tehnico-statistic vorbind, petrecem undeva spre 90% din zi impreuna. De cele mai multe ori, ajunge sa ma fac ca ma uit inspre ea pentru ca ea sa mimeze ca imi raspunde la ce nu am intrebat inca.
Irina: Ne intersectam zi de zi, si timpul ne-a facut sa fim o echipa. Bogdan ma surprinde mereu. Ma surprind constant flerul si atentia lui la detalii. Mizez enorm pe opinia lui, tocmai pentru ca este absolut sincera si asumata pana la capat. Ma face sa imi doresc sa fiu mai buna, si mai buna, cea mai buna! Datorita lui am dezvoltat obsesia pentru detalii, extrem de benefica in meseria mea.

H.B.: Fericirea impreuna inseamna…
Bogdan: Totul.
Irina: Sa fii tu insati, si bine cu tine, in timp ce esti impreuna cu acel cineva.

H.B.: Printre lucrurile care va unesc…
Bogdan: Tocurile inalte, ardeii copti, rodia, Il Veliero, harissa, baharat, canasta, St. Germain (de soc), Smiles of a Summer Night.
Irina:Zenobia, marea, New Yorkul, curiozitatea, hummusul (pe care il face Bogdan), muzica, visele, cautarile, parfumul de mosc si de tei.

H.B.: Irina povesteste cum, in crearea colectiilor, porneste de la imaginarea unor povesti si conturarea unui personaj principal pentru fiecare. Cum ai descrie tu, Bogdan, personajul numit Irina Marinescu?
Bogdan: Nu imi asum citatul, dar ma aliniez pana la capat: „Zeita se poate defini ca Frumusete, dar cum sa definesti Frumusetea? Poate fi definita ca Bucurie, dar cum sa definesti Bucuria? Sau Frumusetea si Bucuria dimpreuna? Teologia Zeitei nu e nici pozitiva, nici negativa, e aluziva. O teologie aluziva e facuta pentru un obiect care se derobeaza precum Zeita insasi. A spune ca ea este ceva, un anumit lucru, inseamna sa calci regula teologiei aluzive; a spune ca se derobeaza inseamna a spune ca se afla dincolo de orice descriere. Ea este expresie. Orice ar face e Gratie, Frumusete si Bucurie.” I.P.C.

H.B.: Irina, cum ai ajuns la numele colectiei de toamna-iarna 2013?
Irina: Toutes les femmes qu’il aime vorbeste despre un personaj fictiv, o femeie perfecta in viziunea cuiva drag mie (Maurice Munteanu). Despre o femeie care are cate putin din toate ingredientele: „Pentru femeile care imi plac, pentru femeile care ma inspira, pentru femeile care ocolesc adulterul, pentru femeile care stiu sa rada in cascada, cu capul pe spate, pentru femeile care mai poarta inca dresuri din matase, pentru femeile care isi asuma esecul, pentru femeile care inca mai fumeaza, dar vor sa renunte, pentru femeile care…”

Descoperiti mai multe interviuri despre colaborari profesionale, relatii de prietenie si de dragoste in dosarul “Eu si tu”, din editia BAZAAR noiembrie-decembrie 2013.

Cititi si interviul cu Andrei Serban si cel cu Diana Moldovan & Alexandra Sandor, din acelasi dosar.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here