Cei mai buni tineri designeri – premiile ANDAM

1

Premiile ANDAM (Association Nationale pour le Développement des Arts de la Mode) sunt cele mai prestigioase din domeniul modei acordate in Europa. Sase finalisti au fost alesi pe baza colectiei toamna-iarna 2012: Cédric CharlierJulien DavidVika GazinskayaCalla HaynesThomas Tait si Nicolas Andreas Taralis (puteti vedea fiecare colectie in parte vizitand site-ul designerului).

Cédric Charlier, Julien David, Vika Gazinskaya,  toamna-iarna 2012 (foto: Imaxtree)

Calla Haynes, Thomas Tait si Nicolas Andreas Taralis,  toamna-iarna 2012 (foto: Imaxtree)

Premiul Primele Colectii, ce se acorda de numai doi ani de zile si este in valoare de 60.000 euro, a revenit trioului de la Pièce d’Anarchive, format din Virginie Muys si surorile Priscilla si Déborah Royer. Cu doar doua colectii la activ, ele au reusit sa impresioneze prin imbinarea de elemente deconstruite cu tehnicile clasice.

Pièce d’Anarchive, toamna-iarna 2012 (foto: Pièce d’Anarchive)

Marele Premiu, in valoare de 230.000 de euro, i-a fost acordat lui Julien David. Desi este de origine franceza si isi prezinta colectiile in cadrul Saptamanii Modei de la Paris, Julien isi are, momentan, sediul in Japonia.

Colectia sa castigatoare este inspirata din intalnirea intre oras si natura, tema tratata cu umor si lejeritate. Imbinarea perfecta intre aceste doua contraste este o camasa cu imprimeu cu un peisaj montan, in care sunt intercalate taieturi optice albe, ce formeaza un peisaj citadin. Modelele au fost incaltate cu o varianta sic a apres-skiurilor, iar un imprimeu tirolian, ce pare foarte familiar la prima vedere, este, de fapt, format din blocuri inghesuite. Aceste mici subtilitati executate impecabil, precum si viziunea unitara si bine conturata l-au ajutat sa castige premiul.

Julien David, toamna-iarna 2012 (foto: Imaxtree)

Anthony Vaccarello, Felipe Oliveira Baptista si Giles Deacon sunt cativa dintre castigatorii anteriori ai premiului ANDAM, ce este acordat de 23 de ani deja. De la inceput exista si sprijinul Ministerului Culturii si Comunicatiei din Franta, pentru ca scopul asociatiei este sa recunoasca tinerele talente si sa le ofere rampe de lansare. De aceea, chiar daca nu sunt sase castigatori ai marelui premiu, toti finalistii vor avea colectiile puse in vanzare pe platforma online TheCorner.

Ce credeti de colectia castigatoare a lui Julien David?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here