Cei mai importanți factori de care să ții cont în îngrijirea pielii pe timpul verii

0

pielea varaA venit deja vremea ținutelor vaporoase și scurte, iar cel mai frumos accesoriu cu care se poate mândri o femeie vara este o piele frumoasă. Dieta, hainele pe care le purtăm, obiceiurile de înfrumusețare influențează în mod decisiv felul în care arată pielea noastră.

Iată care sunt factorii de care depinde aspectul pielii noastre în timpul verii:

Tehnica de epilare, crucială pentru o piele fină toată vara

Vara acordăm o atenție sporită epilatului, iar tehnica pe care o folosim este extrem de importantă pentru a evita iritațiile, firele crescute pe sub piele sau inestetica foliculită. Cea mai la îndemână modalitate de a scăpa de părul nedorit de pe corp este utilizarea unui epilator de bună calitate. Poți să îndepărtezi firele de păr oricând, la tine acasă, fără programări la salon, dar cu rezultate de durată.

Putem opta pentru un epilator dotat cu un accesoriu de ridicare a firelor de păr foarte subțiri sau lipite de piele, așa încât pielea să rămână perfect fină. Și un epilator care funcționează atât pe uscat, cât și sub duș sau în cadă este extrem de util deoarece porii sunt dilatați de la căldură, iar îndepărtarea firelor din rădăcină se face mai ușor și cu mai puțină ”suferință”. Am găsit ambele variante pe acest site, la prețuri avantajoase și însoțite de accesorii pentru orice zonă

a corpului – inclusiv pentru față.

Este știut faptul că aparatele de ras duc la îngroșarea firelor de păr și că trebuie să le folosim zilnic dacă ne dorim o piele cu adevărat fină. În cazul epilării cu ceară, o mulțime de fire de păr rămân neîndepărtate deoarece unele zone sunt inaccesibile, iar la salon nu găsim mereu programări libere când ne dorim, ci când are timp cosmeticiana. Epilatorul electric rămâne, așadar, cea mai la îndemână metodă de a îndepărta părul, chiar la tine acasă.

Exfolierea este necesară, însă cu măsură

Exfolierea ne ajută să îndepărtăm celulele moarte de la suprafață și este foarte importantă pentru o piele fără cusur. Este de preferat să exfoliem pielea o dată pe săptămână, iar beneficiile ei sunt de necontestat, mai ales dacă apelezi la un scrub blând chiar înainte de epilare.

Deși este recomandată de toți cosmeticienii, ea trebuie făcută cu măsură și cu produse care să nu fie dure cu pielea. Dacă o efectuezi prea des, riști să usuci pielea și să capete un aspect neplăcut, cu porțiuni care se descuamează. Vei găsi în magazinele de cosmetice o mulțime de variante de geluri de duș scrub cu arome diverse, perfecte pentru vară. Nu folosi zilnic scrubul, doar o dată pe săptămână, pentru a te bucura cu adevărat de efectele estetice ale exfolierii.

Hidratare din exterior, dar mai ales din interior

Vara pierdem mai multă apă decât în oricare alt anotimp și aplicarea unei creme de corp după dușul de seară nu mai este de ajuns pentru hidratarea pielii noastre. Cea mai importantă formă de hidratare nu stă în creme și loțiuni, ci în apă. Cei doi litri de apă recomandați de medic pentru consumul zilnic reprezintă cel mai important factor pentru a ne menține trupul sănătos și frumos.

Ori de câte ori pleci de acasă asigură-te că ai la tine o sticlă de apă. Nu uita că senzația de sete apare atunci când organismul este deja deshidratat, așa că nu trebuie să aștepți până când apare ea pentru a bea un pahar de apă.

Protecția împotriva soarelui

Când vorbim despre protecția solară nu discutăm neaparat despre aspectul pielii noastre, cât mai ales despre sănătatea ei. Dermatologii nu încetează să ne atragă atenția asupra utilizării unei loțiuni de protecție solară de fiecare dată când ieșim din casă. Crema împotriva razelor UV nu trebuie aplicată numai la plajă, ci în fiecare zi.

Știm că o piele bronzată este considerată sexi și frumoasă, dar sănătatea este mult mai importantă decât standardele de frumusețe impuse de societate. Optează pentru o loțiune cu SPF de cel puțin 30 și aplic-o pe piele cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. În acest fel vei evita apariția petelor de la soare, dar și eventualele zone roșii și descuamări provocate de arsurile solare.

Tu cum îți îngrijiești pielea vara? Ai anumite reguli de la care nu te abați niciodată?

(P) Articol realizat impreuna cu philips.ro

Sursa foto: Shutterstock

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here