Instafamous: cei mai populari pantofi sport în social media

0
cei mai populari pantofi sport pe Instagram

Știați că termenul “sneakers” a fost folosit până-n prezent de 24 de milioane de ori pe Instagram? Instagramul este locul în care ajungeți să vă prezintați de obicei perechea de pantofi sport proaspăt cumpărată, însă vă sunt familiare modelele care s-au bucurat de cel mai mult succes în ultima perioadă? Vă spunem imediat!

Adidas domină topul celor mai populari pantofi sport de pe Instagram, situându-se pe primul loc cu modelul NMD, locul doi fiind deținut de Yeezy 350, cinci de clasicul Superstar, iar opt de Ultraboost.

#adidas_al #adidas_rks #adidas_ks

O postare distribuită de • Yes Adidas Superstar • (@_yessuperstar_) pe

Modelul ce ocupă primul loc a avut peste 5,7 milioane de tag-uri pe Instagram și costă în jur de 200 de dolari. Un preț destul de piperat pentru o pereche de pantofi sport, însă nuanțele savuroase pastel, în care sunt disponibili, i-au asigurat popularitatea. Încălțamintea a fost creată de Nic Galway, un veteran în echipa Adidas, dar și cel care l-a ajutat și pe Kanye West în realizarea liniei Yeezy.

Adidas NMD este urmat în topul întocmit de Forward2Me Yeezy 350 cu 4,1 milioane de mențiuni pe Instagram și Vans Old Skool cu 3,6 de tag-uri. Adidas Superstar se află pe locul patru cu 3,4 milioane de apariții, iar locul 5 este completat de Converse Chuck Taylor All Stars, cu 2,1 de millioane de hashtag-uri.

#vans #oldskool

O postare distribuită de OLDSKOOL VANS (@oldskool.vans) pe

Deși Adidas domină partea superioară a topului, Forward2Me a arătat că 53% dintre modelele prezente pe Instagram aparțind brandului Nike, dovedind că rivalitatea dintre cele două nume este la fel de puternică precum în trecut. Succesul Nike se datorează în special liniilor Air Max și Air Jordan, Air Max 90 fiind cel mai popular model al primei linii și Air Jordan 1 preferatul din cea de-a doua.

Interesant de menționat este și că întregul top 20 este dominat de branduri tradiționale sportive precum Adidas, Vans, Asics sau Nike, fără ca vreun brand fashion precum Gucci, Saint Laurent sau Balenciaga să-și facă un loc printre ele.

Citiți si: “Un studiu arata de unde iti poti lua o geanta Louis Vuitton la cel mai mic pret”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here