Cel mai frumos loc din lume: Carmen Lidia Vidu

0
Thailanda Carmen Lidia Vidu plaja insula

Șase autori împărtășesc locurile sublime către care pașii – și mintea – i-au purtat. Cel de-al doilea episod este povestit de Carmen Lidia Vidu!

Sunt un mare consumator de viață. Am energie în mine. Nu stau, îmi place să plec. Îi obosesc pe cei din jurul meu. Îmi ordonez timpul și reușesc să fiu în cinci locuri într-o singură zi. Îmi creez singură premisele de a fi în locurile frumoase din lumea asta. Anul trecut am ajuns pentru a doua oară în Asia. Sfârșitul de an mi l-am petrecut în Thailanda. Am fost intimidată la început de amestecul de umiditate, soare, ploaie, mizerie, transsexuali, masaje la stradă, șobolani, mâncare ciudată, zeități cu trompe de elefant și limba lor ca o muzică. Am fost amețită câteva zile; îmi plăcea, mergeam mult și trăiam intens.

Apoi am ajuns pe o insulă retrasă. Eram îndrăgostită și îmi petreceam ziua cu iubitul meu pe scuter printre palmieri, plaje superbe, ape transparente și pești colorați. Nici o zi din viața mea nu trece acum fără să mă gândesc pentru câteva minute la frumusețea acelor locuri. Mâncam în casele oamenilor, făceam masaj thailandez în fiecare zi și înotam ore întregi. Acolo m-am simțit frumoasă, tânără, atletică, suplă, iubită, simplă.

De două ori am reușit să ne depărtăm cu barca de insula noastră și am ajuns pe alte insule care erau pustii. Cred că am văzut Paradisul. Păsări mari zburau printre palmieri giganți, ananasul creștea sălbatic și peștii se ascundeau printre pietrele mari care înconjurau insula. La ora 6:00 apunea soarele. Atunci urcam pe scuter și reveneam la căsuța noastră cu vedere la ocean. Plimbarea aceea de seară pe scuter cu părul ud și pielea arsă mă făcea să mă simt într-un videoclip Lana Del Rey. Thailanda are ceva erotic în aer, îți face sângele să fiarbă. M-am bucurat de partenerul perfect pentru acest loc. Sunt oameni și locuri. Sunt locuri și povești. Cred că mai mult de jumătate din reușita „locului perfect” este combinația dintre poveste, locație și tipul de oameni cu care pleci la drum. Povestea mea în Thailanda are ceva aparte: pentru mine atunci timpul s-a oprit în loc.

Carmen Lidia Vidu este regizoare de teatru și film documentar.

Articol apărut în numărul de mai al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Cel mai frumos loc din lume: Vlad Ioan Tăușance”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here