Cele mai anticipate filme pe care merită să le vezi în 2020

0

Iată lista BAZAAR cu cele mai așteptate filme ce vor fi lansate în 2020 în cinematografele din România. 

Les misérables

Recompensat cu Premiul Juriului la Cannes 2019,  Les misérables a putut fi văzut în premieră anul acesta în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, însă va fi distribuit în cinematografele din România de către Independența Film începând cu 24 ianuarie 2020.

Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, ale căror metode sunt uneori „deosebite”, el descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.

Primul film al regizorului, scenaristului și actorului Ladj Ly are la bază scurtmetrajul cu același titlu nominalizat la premiile César în 2018, la rândul lui inspirat din povești reale din periferiile capitalei franceze.

Portrait of a Lady on Fire

Recompensat cu Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu la Cannes 2019 și nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin, Portrait de la jeune fille en feu este o poveste de dragoste interzisă între două femei, din care bărbații sunt aproape complet absenți. Filmul nu discută imposibilitatea unei relații între două femei într-o epocă dominată de deciziile bărbaților, ci arată ce este posibil în absența bărbaților. Este o recâștigare a narațiunii spuse din perspectiva femeii și un manifesto despre cine are puterea de a privi, iar în centrul său se găsește încercarea de a surprinde adevărul femeii pe pânza albă.

1770. Marianne este o pictoriță angajată să picteze portretul lui Héloïse (Adele Haenel), o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mânăstire, pe care o așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret, urmărindu-i fiecare mișcare. Distribuit de Voodoo Films începând cu 10 aprilie 2020.

Matthias et Maxime

Din 31 ianuarie 2020, va fi distribuit de Voodoo Films și cel mai recent film al lui Xavier Dolan, Matthias et Maxime.

Zece ani de carieră și opt lungmetraje – la doar 30 de ani Xavier Dolan, copilul teribil al cinema-ului, continuă să șocheze și să uimească. După Premiul Juriului pentru Mommy (2014) și Marele Premiu pentru Juste la fin du monde (2016), Xavier Dolan revine în Competiția de la Cannes cu o dramă intensă și delicată care explorează temele prieteniei și ale identității personale. „Noul film guraliv și bonom al lui Dolan este o poveste coming-of-age sau, mai degrabă, una despre maturizarea celor de treizeci și ceva de ani. Sau poate că e un portret al unei găști de prieteni pentru care lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel. Nu e despre o trezire sexuală, pentru că acea sexualitate nu a adormit niciodată. Dar e un love-story”, anunță The Guardian.

Colectiv

Produs de Alexander Nanau Production în coproducție cu HBO Europe și Samsa Film, colectiv este un documentar observațional despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv. Filmul urmărește povestea anului 2016 și se concentrează pe relația dintre autorități și jurnaliști în încercarea de a afla adevărul. “colectiv” este despre oameni versus sistem, linia fină dintre adevăr și minciună, despre curaj și responsabilitate.

“Din când în când un film nu doar îți deschide ochii, ci te sfâșie, expunându-ți o prăpastie a moralității ce rezonează mai departe decât țara de origine a producției. „colectiv”, filmul lui Alexander Nanau este o producție remarcabilă despre un nivel al corupției inimaginabil chiar în centrul sistemului medical din România. Un film cu adevărat ancorat în vremurile în care trăim, ce merită expunere pe scară largă” – Variety

După premierele de la Veneția și Toronto, unde a primit cronici pozitive și a stârnit reacții covârșitoare, colectiv va fi singurul film documentar proiectat în secțiunea Spotlight la Festivalul de Film Sundance (23 ianuarie – 2 februarie 2020). Secțiunea Spotlight este un tribut pentru titlurile excepționale care au avut premiera mondială în anul anterior.

Filmul va fi distribuit în cinematografele din țară de către Bad Unicorn începând cu 28 februarie 2020.

Little Women

Regizoarea Greta Gerwig revine, după succesul Lady Bird, cu o adaptare după romanul Little Women, o carte feministă scrisă de Louisa May Alcott, despre ambițiile și visurile femeilor, care pot fi mai puternice decât rolurile impuse de societate. Little Women este una dintre cele mai populare cărți din istoria literaturii americane, iar după ce la lansarea din 1868, cele 2000 de exemplare s-au epuizat, romanul a continuat să se tipărească fără oprire până în zilele noastre.

Greta Gerwig vine cu propria interpretare și viziune asupra personajului Jo, pentru care a ales-o pe actrița Saoirse Ronan, cea care a jucat în filmul de debut al lui Gerwig, Lady Bird. Saoirse Ronan a făcut cunoștință cu Little Women datorită filmului cu Winona Ryder din 1994, anul în care s-a născut. Acum Saoirse joacă alături de Florence Pugh, Emma Watson și Eliza Scanlen (Sharp Objects), surorile ei din film, Laura Dern, în rolul lui Marmee, și Meryl Streep, în rolul mătușii bogate și excentrice March.

În interviurile de până acum, Greta Gerwig a vorbit și despre chimia palpabilă dintre Saoirse Ronan și Timothee Chalamet, care îl joacă pe Laurie, pretendentul lui Jo (rol jucat de Christian Bale în ecranizarea din 1994). Gerwig declară pentru Vanity Fair că „amândoi sunt atât de vii, talentați, inteligenți și tineri, încât atunci când îi pui împreună într-o scenă se creează o explozie„. „Jo este o fată cu nume de băiat, iar Laurie este un băiat cu nume de fată”, a ținut să remarce Greta. „Într-un fel, unul este dublura celuilalt”. O trimitere subtilă la această legătură sunt costumele, pe care cei doi le tot schimbă între ei de-a lungul filmului.

Little Women / Fiicele doctorului March va avea premiera în România pe 13 martie 2020.

Ghostbusters: Afterlife

Dupa ce se mută într-un orăsel liniștit, o mamă și cei doi copii ai săi află că au o strânsă legătură cu echipa originală Ghostbusters și încearcă să înțeleagă moștenirea lăsată în urmă de bunicul familiei. Premiera are loc pe 10 iulie 2020 și îi are în distribuție pe Carrie Coon, Mckenna Grace, Paul Rudd, Bill Murray, Annie Potts, Sigourney Weaver.

Dune

Denis Villeneuve pe platourile de filmare Blade Runner 2049

Unul dintre cele mai așteptate filme din 2020 este adaptarea pentru marile ecrane de către regizorul Denis Villeneuve a îndrăgitului (și aparent foarte dificil de adaptat, dacă e să ne luăm după încercările foarte contestate ale lui David Lynch și ale lui Alejandro Jodorowsky) roman science-fiction „Dune”.

Distribuția filmului „Dune” este formată numai din stele, fiind condusă de Timothée Chalamet în rolul lui Paul Atreides, cu Oscar Isaac interpretând rolul Ducelui Leto Atreides, tatăl lui Paul și Rebecca Ferguson în rolul Lady Jessica, mama lui Bene Gesserit.

Alți membri ai distribuției sunt Jason Momoa ca Duncan Idaho, Zendaya ca Chani, Javier Bardem ca Stilgar, Charlotte Rampling ca Gaius Helen Mohiam, Dave Bautista ca Glossu Rabban, David Dastmalchian ca Piter De Vries, Chang Chen în rolul Dr. Wellington Yueh, Stellan Skarsgård ca ticălosul baron Harkonnen și Josh Brolin în rolul lui Gurney Halleck.

Dune va avea premiera pe 18 decembrie 2020.

Citește și:

Cele mai bune 100 filme din toate timpurile realizate de femei

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here