Cele mai curajoase makeup lookuri din Euphoria peste care nu putem trece

0

Primul sezon din serialul HBO Euphoria s-a încheiat și nu putem trece cu vederea faptul că lookurile și machiajul personajelor au fost printre primele detalii care au ieșit în evidență și un ingredient important pentru succesul de care s-a bucurat. Makeup artistul Doniella Davy, care a mai lucrat pentru filmele If Beale Street Could Talk și Moonlight, regizate de Barry Jenkins, a reușit să creeze unele dintre cele mai particulare personaje din lumea serialelor TV prin glitter, neon eyeliner și cristale. Realizatorul serialului, Sam Levinson, i-a oferit carte blanche să creeze lookuri individualizate, pentru fiecare personaj în parte, machiajul acestora devenind un limbaj în sine, prin care personajele își exprimă stările interioare, trecutul sau visurile și speranțele de viitor. Dacă Euphoria este vocea generației Z în anul 2019, machiajul creat pentru serial reflectă cel mai bine starea de anxietate, dorința de răsturnare a normelor și atitudinea badass care caracterizează adolescenții de astăzi.

Machiajul din Euphoria este menit și să facă generația care chiar se machiază așa să se simtă reprezentată, dar și să inspire tinerii care până acum simțeau că nu au voie să se exprime astfel. Așadar, am compilat o listă cu cele mai curajoase lookuri din Euphoria care ne-au făcut și pe noi să ne îndrăgostim ca la 17 ani.

Jules (jucată de modelul trans Hunter Schafer), adolescenta transgender din serial, este poate cea mai expresivă, experimentală și curajoasă protagonistă din serial, iar machiajul ei vorbește fix despre asta. Culorile neon aprinse, care strălucesc în întuneric, aplicate în zone neașteptate ale ochilor, sunt menite să atragă atenția, dar și să sperie și să-i țină departe pe cei care vor să-i facă rău.

Rue (personajul interpretat de Zendaya) este cea care se luptă cu depresia și consumul de narcotice și care rar poartă makeup. Rue a luat pe toată lumea prin surpindere când a apărut într-un episod cu glitter aplicat în așa fel încât să pară a fi lacrimi.

Zendaya este un style icon de sine stătător și în viața reală.

Maddy este personajul care, în ciuda faptului că are o încredere de sine de invidiat, are o relație toxică și abuzivă emoțional cu băiatul popular din liceu, care la rândul lui se chinuie să își accepte sexualitatea. Machiajul sau lipsa lui reflectă nivelul de încredere din ziua respectivă, iar detalii strălucitoare precum cristalele pe pleoape par uneori să taie la propriu prin toți cei care o desconsideră. Lookul semnătură al lui Maddy este un eyeliner aplicat perfect.

Makeup artistul serialului a mărturisit într-un interviu că lookul cu cristale aplicate pe sprâncene și pleoape a fost inspirat de o fotografie cu artista Nina Simone.

Nina Simone, Getty Images

Kat (Barbie Fereirra) este personajul care trece printr-o transformare radicală, de la adolescenta tocilară la tipa dominatoare și încrezătoare în sexualitatea ei. Nu spunem că încurajăm activitățile în care începe să se implice, dar ne place schimbarea de look foarte mult. Machiajul deloc subtil este un statement că vrea să atragă atenția și că merită atenție. Completat de un look la fel de curajos, mesajul transmis de personaj este și unul de empowerment pentru fetele care nu au simțit niciodată că se încadrează în standardele acceptate.

View this post on Instagram

tonight @hbo ❣️😈

A post shared by barbie ferreira (@barbieferreira) on

Foto: Getty Images, Instagram, HBO

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here