Cele mai frumoase orașe mici din Europa

0
Cele mai frumoase orașe mici din Europa
Lucca, Italia

Mulți turiști sunt seduși de farmecul Parisului ori al Romei, dar uită de cele mai frumoase orașe mici din Europa. Poate că nu vă întâmpină cu la fel de multe obiective turistice precum cele mai căutate destinații europene, însă cu siguranță vă vor face să vă simțiți împliniți la plecare.

Veți fi surprinse să descoperiți faptul că locurile mai mici vă vor depăși așteptările: așezări pitorești, priveliști care taie răsuflarea și liniște. Toate aceste cadouri pe care le oferă orașele mici din Europa cântăresc mai mult decât destinațiile mari și veți descoperi în continuare de ce.

Cele mai frumoase orașe mici din Europa

Iată o lista cu cele mai frumoase orașe din Europa, cu mai puțin de 250.000 de locuitori, dar care promit experiențe de neuitat turiștilor.

Avignon, Franța

Avignon este un oraș din sudul Franței a cărui populație nu depășește 100.000 de locuitori. Se numără printre cele mai frumoase orașe mici din Europa fiindcă la fiecare pas veți descoperi ceva de care să vă îndragostiți: muzee, grădini, străzi vechi și restaurante cu mâncare delicioasă. Palatul Papilor nu trebuie să lipsească de pe lista de obiective fiindcă este de-a dreptul impresionant. Și vă sfătuim să bifați și o mică plimbare pe fluviul Ron.

Basel, Elveția

Elveția este renumită pentru că are unele dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa. Astăzi îți recomandăm orașul Basel care se află printre cele mai căutate destinații de vacanță din această țară. Localitatea mai este numită și „colțul a trei țări“ fiindcă are graniță atât cu Franța, cât și cu Germania. Bucurați-vă de casele vechi, fântânile viu colorate și bisericile cu aer medieval din centrul vechi al orașului. Bifați pe harta de obiective poarta fortificată Spalentor, Kunstmuseum, Muzeul Doll’s House, Catedrala Munster și clădirea primăriei.

Porto, Portugalia

Din topul cu cele mai frumoase orașe mici din Europa nu are cum să lipsească Porto, bijuteria boemă a Portugaliei. Veți descoperi pe străzile înguste ale orașului o mulțime de comori arhitecturale de la care cu greu vă veți lua ochii. Trecem în revistă următoarele obiective turistice: Torre dos Clerigos, care nu va fi de ratat pentru că are 75 de metri înălțime, Biserica Clerigos, Palacio da Bolsa, Podul Dom Luis I și Catedrala Se.

Lucca, Italia

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

views.

A post shared by ☆ gret ☆ (@gretaswope) on

Orașul Lucca din regiunea Toscana nu depășește 90.000 de locuitori, dar oferă o mulțime de atracții turiștilor. Pastrați cu mândrie amintiri medievale ca Biserica Sf. Mihai, Catedrala Sf. Martin și Bazilica Sf. Fredian. Veți adora să vă plimbați pe străzile pietruite, să descoperiți piețele animate și să vă delectați cu preparate apetisante.

Heidelberg, Germania

Printre cele mai frumoase orașe mici din Europa pe care ar trebui să le descoperiți se numără și Heidelberg din Germania. Ce trebuie neapărat să vizitați în acest orășel de poveste: castelul din Heidelberg și cea mai veche universitate din țară. Mai recomandăm să vă bucurați de plimbările romantice pe malul râului Necklar și de o scurtă vizită la Muzeul de Farmacie.

Citiți și: “Orașe de vizitat în 2012”!

Foto: Guliver/Getty Images, Instagram

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here