Escapada culinara de weekend: cele mai savuroase paste din Bucuresti

0
2583

Pentru ca pastele se numara printre cele mai indragite feluri din meniurile restaurantelor bucurestene si-n general preparatele italienesti si bucataria mediteraneana au mare priza la public, ne-am gandit sa alcatuim o lista de recomandari ce include diverse tipuri de paste pregatite excelent, ideale pentru un pranz cu prietenii sau chiar o cina romantica in oras.

Unico Vero (Str. Viitorului 8)

O mica oaza de verdeata in inima Bucurestiului plus un meniu cochet, cu preparate autentic italienesti. Daca va este dor de Italia, in acest loc veti gasi fix atmosfera de acolo, plus unele dintre cele mai bune paste carbonara din oras, ideale pentru cei care prefera sosul alb in detrimentul celui rosu sau rose.

Restaurant Aperto (Calea Vitan 55 – 59)

Aperto este un spatiu proaspat deschis in capitala, cu un design inedit si o lista impresionata de preparate pe baza de paste. Restaurantul are mai multe statii de gatit, dedicate pentru fiecare sectiune din meniu, paste, pizza, preparate calde, preparate reci, deserturi. Din selectia de aproximativ 20 de tipuri de paste puteti testa raviolli cu scorpie de mare (Delizie with Scorpio fish). Este un preparat traditional italienesc, tipic pentru zonele de coasta. Pe langa scorpie de mare, umplutura mai cuprinde Ricotta si Parmigiano Reggiano, patrunjel si arpagic iar sosul este pe baza de ansoa si capere.

La Cantine de Nicolai (Str. Povernei 15-17)

Poate cel mai bun restaurant cu specific frantuzesc din Bucuresti, cu un design urban, eclectic, incluzand elemente de arta contemporana si amintindu-ne de localurile de pe Avenue Montaigne sau Rue du Faubourg Saint-Honoré, Paris. In ciuda specificului sau, La Cantine de Nicolai serveste si niste paste delicioase, ideale in sezonul cald: linguini cu mozarella, rosii cherry, busuioc si parmezan.

Gram Bistro (Bdul Nicolae Titulescu 4-8)

Gram Bistro este un bistro citadin cu influente scandinave si o bucatarie internationala cu un meniu ofertant, deloc plictisitor. Pentru ca trebuie sa ne rezumam la paste va recomandam home-made tagliolini cu trufe. Un preparat simplu din aria de paste “curate”, dar extrem de parfumate si gustoase ce merita testate. De mentionat este si ca meniul Gram Bistro se schimba de doua ori pe an, in functie de sezon, insa preparatele vedeta raman in meniul restaurantului.

Restaurant Sardin (Bdul Mircea Voda 39H)

Sardin este un restaurant italienesc putin atipic pentru Romania, in sensul ca nu veti gasi pizza in meniu si exista doar cateva tipuri de paste, insa acele cateva, sunt memorabile. Paccheri cu fructe de mare si parmezan maturat 36 de luni este recomandarea noastra. Totodata, la Sardin exista o selectie impresionanta de vinuri rare pe piata din Romania.

Cititi si: “Restaurante din Bucuresti pe care ar trebui sa le testati pe final de 2016”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here