Cele mai șic apariții de street style de la Săptămâna Modei de la Paris

0
Cele mai șic apariții de street style de la Săptămâna Modei de la Paris
Caroline de Maigret

Un lucru sigur despre Săptămâna Modei de la Paris pentru sezonul Primăvară/Vară 2020 este faptul că a avut parte poate de cele mai teatrale și dramatice scenografii, colecții și momente instagramabile de pe podium, ceea ce era de așteptat de la francezi…ah și să nu uităm, totul a fost extreeem de șic.

Moda de stradă surprinsă de fotografi nu se îndepărtează foarte tare de cea de pe podium, invitații sau fotomodelele surprinse între show-uri, pe străzile din Paris, având un aer extrem de șic, iar alegerile vestimentare fiind puternic înrădăcinate în cultura franceză și istoria Franței. Unele trenduri ale sezonului deja își fac simțită prezența fiind alese să fie purtate de it-girls din Franța, dintre care amintim imprimeurile în carouri de la casa Dior, revenirea imprimeului houndstooth pe care îl știm de la mamele noastre din ’80, perlele purtate în cele mai neașteptate locuri, împletiturile chunky pentru genți și sandale, inspirate de colecțiile Bottega Veneta și gențile minuscule a la Jacquemus.

Caroline de Maigret

Dior

Tina Kunakey

Influența Chanel asupra modei în Franța este evidentă ca lumina zilei, inclusiv în ținutele de stradă ale franțuzoaicelor, care nu par să renunțe prea curând la sacoul clasic Chanel, logoul Chanel imprimat sub toate formele, ținutele monocrome sau la geanta mică neagră cu aplicații aurii. Franțuzoaicele par să ne servească cu ușurință lecții despre puterea simplității într-o ținută și în machiaj, acestea purtând nu mai mult de 2 culori în aceeași ținută, iar combinația negru, roșu, alb și bijuterii aurii nu dă niciodată greș.

Iată un exemplu de ținută extrem de simplă și banală la prima vedere, care prinde viață prin adăugarea acestei genți într-o culoare țipătoare.

S-au făcut remarcate și câteva ținute subversive, care răstoarnă stereotipuri de gen despre ce ar trebui să poarte o femeie, cum e această ținută masculină inspirată de pălăria și paltonul emblematice lui Napoleon, o figură militară în istoria Franței.

Foto: imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here